Digidexo.com

Oral Thrush Selvhjelp

Trøske oppstår når Candida albicans vokser på taket av munnen, forårsaker hvite, smertefulle lesjoner. Disse lesjonene kan blø og gjøre det svært vanskelig å spise. Dette skjer vanligvis hos spedbarn mer enn voksne, men det kan også bli funnet hos personer som har nedsatt immunforsvar. Thrush kan være vanskelig å kontrollere, men det er mulig å behandle.

Yoghurt

Påfør yoghurt direkte til innsiden av munnen når du begynner å føle lesjonene fra trost. Yoghurt kan bidra til å gjenopprette bakteriebalansen i munnen ved å legge gode bakteriene. Yoghurten vil ikke skade babyer som har fått trøske, så dette er et utmerket hjem behandling for alle aldre. Det fungerer også ganske raskt. Fortsett å bruke yoghurt tre ganger om dagen i flere dager eller til lesjoner forsvinne.

Salt-Water Rinse

Bruk en saltvannskylling for å hjelpe tørke opp lesjoner i munnen. Saltvann har også helbredende egenskaper. Løs opp en halv ts. salt i en kopp varmt vann og swish den rundt i munnen. Du kan oppleve brenning, men det vil hjelpe fremskynde helbredelsesprosessen. Bruk saltvannskylling minst tre ganger per dag før alle sårene er borte.

Rengjøring

Puss tennene og tannkjøttet ofte for å hindre oppbygging av bakterier i munnen. Proteser kan holde bakterier akkurat som vanlige tenner, så hvis du bærer proteser være sikker på å suge dem i en protese løsning hver kveld. Dette vil bidra til å bryte ned alle de matvarer og andre partikler som har samlet sig på dem i løpet av dagen.

Hvitløk og løk

Spis en salat som er lastet med fersk hvitløk og løk. Hvitløk og løk sammen kan bidra til å helbrede trøske svært raskt. Hvitløk har sterke antiseptiske egenskaper som vil drepe den trost i munnen. Løken har helbredende egenskaper som vil helbrede lesjoner. Velg friske grønnsaker enn kokte de fordi de helbredende egenskapene vil bli sterkere.

Ammende mødre

Bruk ammeinnlegg hvis du er en ammende mor. Dine bryster kan hindre babyens trost fra å bli bedre. Bruk engangs pads og endre dem ofte for å hindre vekst av bakterier. Vask BH i varmt vann for å drepe eventuelle bakterier som kan bli funnet. Bruk Nystatin å rengjøre brystvortene og drepe eventuelle bakterier som gjenstår på brystvorten.