Digidexo.com

Sinus Polypper Symptomer

Sinus Polypper Symptomer


Polypper er hevelser i vev; og når de forekommer i nesen og bihuler regioner, kan de skape vedvarende helseproblemer. Sinus polypper er et vanlig problem, men på grunn av det brede spekter av symptomer som de produserer, kan de bli oversett under en uformell sjekk. Identifisere symptomer på sinus polypper er det første skritt mot å behandle dem.

Nesetetthet

Nesetetthet er kanskje den vanligste symptomet på sinus polypper, men på grunn av det faktum at mange ulike problemstillinger og sykdom kan føre til at det er det sjelden symptom som direkte peker på polypper. Avhengig av alvorligheten av sinus polypper, kan nesetetthet være relativt mild, eller det kan resultere i en fullstendig blokkert nasale passasje.

Vanskeligheter med å puste

Fordi sinus polypper kan blokkere nesegangene, kan noen som lider av denne tilstanden være kortpustet fra tid til annen. Dette er et symptom som ofte tilskrives astma, og dette kan føre til en uriktig diagnose.

Økt Nasal Drenering

Noen som lider av sinus polypper kan ha en stadig rennende nese. Avhengig av plasseringen av polypper i lomme hulrom, kan de påvirke den måten at legemet omhandler fuktighet og slim.

Økt Sinus Infeksjoner

Sinus polypper blokkere nesegangene. Dette kan føre til slim bli fanget i bihulene; og fordi slimet ikke kan renne på riktig måte, vil det føre til infeksjoner. Disse infeksjonene kan være relativt mild, men vedvarende, og de kan være problematisk for små barn, eldre og de med deprimerte immunforsvar.

Insomnia / Sleep Apnea

Fordi sinus polypper kan forstyrre med å puste, kan de også påvirke måten at en person sover. Når kroppen ikke får nok luft eller hvis luftstrømmen blir avbrutt på noen måte, vil en person vanligvis våkner. Selv når de ikke våkner opp, de føler seg ofte som om deres søvn har vært avbrutt hele natten.

Redusert Evne til smak og lukt

Sinus polypper redusere nasal luftstrøm; på grunn av blokkeringen, er luktesansen betydelig redusert. Som smakssansen er så nært knyttet til vår evne til å lukte, kan noen med nesepolypper også oppleve en redusert evne til å smake smakene i maten.