Digidexo.com

Surt kinesisk medisin behandling

Surt kinesisk medisin behandlinger brukes til å målrette plager forbundet med nedsatt leverfunksjon og andre plager knyttet til utslipp og overflødig væske i kroppen. I motsetning til mange vestlige behandlinger som sentrum rundt narkotika eller invasive behandlinger, tradisjonelle sure kinesisk medisin behandlinger fokus på egenskapene til sure matvarer for å gå tilbake balansen i kroppen.

Surt kinesisk medisin i Brief

Surt kinesisk medisin fokuserer i stor grad på matvarer med sure eller syrlige smaker. I tradisjonell kinesisk medisin, smaken av mat avslører sine medisinske egenskaper, og matvarer er kategorisert etter fire smaker: krydret, sur, søt og salt. Mens Vesten fore matvarer basert på deres næringsinnhold, tradisjonell kinesisk medisin utøvere se smaker som nøkkelen til å bestemme en matens gode egenskaper. Avhengig av de konkrete behovene til den enkelte, bør visse smaker fremheves og andre bør minimaliseres.

Lever betingelser

Sure smaker gå inn i leveren. Derfor kan sure kinesiske medisinske behandlinger brukes på forhold som involverer leveren som lever brann, lever qi stagnasjon og lever yang stigende.

Leveren brann
Symptomene på lever brannen er forbundet med vestlig medisin diagnoser på irritabel tarm syndrom, ADHD, fibromyalgi, acid reflux sykdom, migrene, herpes, mani og bipolar lidelse.

Leveren qi stagnasjon
Leveren qi stagnasjon er forbundet med PMS, infertilitet, irritabel tarm syndrom, gastroenteritt, hepatitt, bekken inflammatorisk sykdom og kolitt blant andre.

Liver yang stigende
Denne tilstanden er assosiert med migrene, tåkesyn og depresjon.

Utslipp og Excess

Sure smaker har evnen til å absorbere overskytende væske i kroppen. Derfor er sure matvarer brukes for å behandle lidelser assosiert med overskudd av utslipp og for eksempel:
Kronisk diaré
Dysenteri
Hemorroider
Dreven blødning (inkludert sår, hemorroider, blod i avføring og andre blødningsforstyrrelser)
Hyppig vannlating og inkontinens
Dreven svetting
Ufrivillige nattlige utslipp
Kronisk hoste

Surt Foods

Disse matvarer er dominert av et surt eller sur smak, noe som betyr at de målrette leveren og forhindre utslipp og overskytende fluid inne i kroppen.
Sorte plommer
Bringebær
Sitroner
Epler
Aprikoser
Kumquats
Litchi
Mandariner
Mangoes
Oliven
Ferskener
Ananas
Plommer
Bringebær
Adzuki bønner
Star frukt
Jordbær
Mandariner
Tomater
Eddik
Pærer
Plommer

Balanse

Husk at mens sure kinesisk medisin behandlinger foreskrive en diett som er delvis til sure smaker, er balanse fortsatt nøkkelen til et riktig kosthold og langsiktig helse. Hver smak har negative og positive egenskaper, og bare når stede sammen gjør de gir harmoni til de indre organer. For eksempel, mens sure smaker styrke leveren qi, svekke de milt qi. Derfor må alle fem varianter brukes daglig.