Digidexo.com

Gratis informasjon om diabetes

Diabetes er en vanlig sykdom i Amerika. Det er arvelig, men kan også bli leid inn av mangel på essensielle praksis som riktig ernæring og exercize. Det påvirker direkte nivåene av blodsukker i kroppen. Fordi blodsukkeret er nødvendig for selv den mest ufrivillig av kroppslige aktiviteter, som for eksempel fordøyelsen, presenterer diabetes en stor risiko for helse og velvære for dem det gjelder.

Årsaker

Diabetes er forårsaket av feil i insulin, et hormon som forårsaker cellene til å ta glukose fra blodet. Det kan være forårsaket av et utilstrekkelig produksjon av insulin, produksjon av insulin defekte eller manglende evne av celler til på riktig måte å ta insulin fra blodet. Når insulin kan ikke effektivt transportere glukose til cellene, er kroppen i stand til å bruke glukose. I stedet, det unødvendig disponerer det gjennom urinering. Uten glukose, kan ikke kroppen får den energien den trenger for å vedlikeholde sine mest grunnleggende funksjoner, for eksempel vekst, modning og fordøyelse.

Type 1

Type 1 diabetes er klassifisert som en auto-immun sykdom der kroppen ødelegger de insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen. Type 1-diabetes oppstår i omtrent 10 til 15 prosent av de kjente tilfeller av diabetes. Det er ofte utløst av eksterne faktorer som virus og kosthold. Personer med type 1 diabetes må injisere seg selv vanligvis med insulin daglig for å bekjempe mangel på insulin i kroppen.

Type 2

Type 2 diabetes er mye mer vanlig enn type 1 og står for om lag 85 til 90 prosent av de kjente tilfellene av diabetes. Det er først og fremst en genetisk sykdom, selv om faktorer som fedme, høyt blodtrykk og inaktivitet sette individer i en større risiko for å utvikle type 2 diabetes. Den er karakterisert ved både insulinmangel og motstand, i hvilket cellene i kroppen ikke er i stand til effektivt å bruke insulin.

Symptomer

Vanlige symptomer på diabetes inkluderer økt sult eller tørst, vekttap, hyppig vannlating, irritabilitet, tåkesyn og tretthet. Diabetes er farlig fordi et flertall av sine symptomer kan forveksles som andre kroppslige komplikasjoner, som for eksempel influensa. Hvis du har noen eller alle av disse symptomene i lengre lengder tid, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Behandling

Type 1 diabetes krever at du bruker insulinsprøyter. Dette gjøres for å erstatte fravær av insulin brakt videre av ineffektiviteten i bukspyttkjertelen celler. Type 2-diabetes vil noen ganger krever insulinsprøyter, men er kontrollerbar hovedsakelig gjennom mer konvensjonelle metoder. Disse metodene inkluderer å opprettholde et balansert og næringsrikt kosthold, rikelig med frukt, grønnsaker og helkorn, trener daglig og overvåke kroppens blodsukkernivået.