Digidexo.com

Hårvekst under overgangsalder

Overgangsalder kan føre til endringer i hårvekst. Dette kan omfatte både håravfall på hodet og overskytende uønsket hår. Endringer i Hårtap kan også skyldes forhold som er vanlig i kvinner i overgangsalderen. En lege bør være i stand til å finne ut nøyaktig hva som forårsaker endringen i hårvekst.

Håravfall

Alle opplever noen hårtap som de blir eldre. Men tynt hår kan øke med overgangsalder og kan bli forverret av enkelte medisiner (blodfortynnende, antidepressiva, høyt blodtrykk medisiner) eller et dårlig kosthold.

Hormonelle Levels

Noen av hormonnivået ansvarlig for hårvekst er østrogen, progesteron, testosteron og skjoldbruskkjertelen. Hormonell substitusjonsterapi kan bidra til å regulere disse nivåene.

Andre årsaker

Endringer i hårvekst er ikke alltid et symptom på overgangsalder. Hypotyreose, eller en lav skjoldbrusk-funksjon, er den vanligste årsaken til hårtap hos kvinner i overgangsalderen. Visse medisiner og stressnivå kan også føre til en endring i håret.

Behandling

Over-the-counter hårvekst produkter (som Rogaine) kan hjelpe kvinner med tynt hår. En balansert diett høy på protein og vitaminer kan også hjelpe.

Uønsket hår

En reduksjon i østrogen kan forårsake overflødig hårvekst på overleppen, haken og kinnene. Det kan fjernes midlertidig med barbering, voksing eller tweezing, eller mer langsiktige resultater kan oppnås gjennom laser hårfjerning eller elektrolyse.