Digidexo.com

Legemidler som forårsaker Håravfall

De fleste kreftpasienter mister håret når de må ta kjemoterapi og stråling behandlinger, men det er andre medisiner, både foreskrevet og over-the-counter, som kan henføres til hårtap også. En uforståelig årsaken til hårtap er alopecia, som er forbundet med autoimmune tilstander. Hvis den enkelte tar narkotika for autoimmune problemer, kan det være noen problemer med å avgjøre om hårtap skyldes alopecia eller narkotika.

Alopecia areata

Alopecia er forårsaket av en abnormitet der immunsystemet angriper tilfeldig hårsekkene, forstyrre normal hårvekst. Alopecia vanligvis forårsaker håret til å falle ut i ovale flekker på størrelse med en fjerdedel. Det er ingen kjent grunn til at dette skjer, og fordi alopesi og til oppstår innenfor medlemmer av den samme familien muligheten eksisterer for at den er genetisk. Normalt vil håret begynne å vokse tilbake i en relativt kort tidsperiode, men av og til hårtap kan være permanent.

Er narkotika ansvarlig for din Håravfall?

En vanlig ordtak blant pharmacologists er "noen stoffet som fungerer kommer med noen bivirkninger." En av disse bivirkninger er håravfall. Det kan være vanskelig å avgjøre hvilket medikament er ansvarlig for hårtap, spesielt hvis en person tar mer enn ett medikament. Eliminere tvilsomme medisiner for å se om håravfall stopper er én måte, men noen ganger eliminere den mistenkte stoffet er ikke alltid et alternativ. Forskrivnings lege bør konsulteres for å finne ut om håravfall er en bivirkning av en eller flere av medisiner foreskrevet. En annen metode er å konsultere rundskriv fra apotek, som vil skissere mulige bivirkninger.

Reseptbelagte legemidler

Det finnes en rekke medikamenter som kan tilskrives tap av hår. Listen er ganske omfattende, men her er noen som er vanlig foreskrevet medisiner som brukes sammen med de vilkår som de kan være foreskrevet: blodfortynnende som Plavix, warfarin og heparin; anfall medisiner som Dilantin; blodtrykket medisiner, inkludert betablokkere og diuretika; kolesterol medisiner, inkludert statiner Lipitor, Crestor og Zocor; antidepressiva som Lithium, Prozac, Zoloft, Paxil og amfetamin; p-piller, særlig de høyt i progestin.

Vitamin A

Et overskudd av vitamin A kan føre til hårtap. Tar tilskudd av vitamin A eller legemidler som er avledet fra vitamin A som akne behandlinger som Retin-A kan forårsake en toksisk reaksjon som kan føre til hårtap. Det anbefales at voksne ikke forbruker mer enn 25.000 IU daglig. Vitamin A dosering er lett fordi den finnes i så mange ulike typer matvarer som fisk, kjøtt, egg, smør, oransje og gule grønnsaker og brokkoli.

Over-the-counter narkotika

Noen over-the-counter narkotika kan være ansvarlig for hårtap, for eksempel magemedisin og deres generika som inneholder de samme aktive ingrediensene som Pepcid med virkestoffet famotidin, Zantac (Ranitidin) og Tagamet (cimetidin). Disse stoffene var opprinnelig oppnåelig på resept bare, men er nå tilgjengelig i over-the-counter styrkene. Likevel, de fortsatt bære noen risiko for hårtap.