Digidexo.com

Effekter av vitamin B12

Vitamin B12 er viktig for å opprettholde din hukommelse, helse og balanse. Dette viktige vitamin finnes i mange kjøtt, fisk og melkeprodukter. Pasienter med helsetilstander kan kreve kosttilskudd.

Mat

Vitamin B12 finnes i melkeprodukter, fjærkre, egg, skalldyr, oksekjøtt, ferskvann og saltvannsfisk. Den er også tilgjengelig i berikede matvarer og tabletter eller skudd.

Funksjon

Vitamin B12 er frigjort fra protein i mat når saltsyre i magesekken når den. Vitaminet er absorbert i blodstrømmen, og deretter absorberes i tarmkanalen.

Fordeler

Legemet kan opprettholde sunn røde blodceller og nerveceller med en tilførsel av vitamin B12. Det er viktig i prosessen med å lage DNA.

Effekter

Kosttilskudd og skudd av vitamin B12 kan være foreskrevet for pasienter med Crohns sykdom, megaloblastisk anemi og pernisiøs anemi å lindre noen symptomer.

Advarsel

Eldre mennesker, strenge vegetarianere og folk som ikke kan absorbere og beholde vitamin B12 kan lide av farlige symptomer, inkludert muskelsvakhet og tap av balanse, noe som kan resultere i fall og skader. Pernisiøs anemi hindrer kroppen fra absorbere B12.