Digidexo.com

Helse komplikasjoner med South Beach Diet

The South Beach Diet er en lav karbohydrat, høy-protein diett opprinnelig skapt av Dr. Arthur Agatston og kostholdsekspert Marie Almon å hjelpe enkeltpersoner redusere deres risiko for hjertesykdom. Det ble etterhvert populær for raskt vekttap. The South Beach Diet fokuserer på å velge de riktige karbohydrater som hele korn og konkrete frukter og grønnsaker. Som med alle type diett, kan det være komplikasjoner forbundet med South Beach Diet.

Muskeltretthet

En komplikasjon av kostholdet kan omfatte slike ting som for tidlig muskeltretthet under fysisk aktivitet. Kroppen lagrer karbohydrater som glykogen i musklene. Dette bidrar til å gi den energien som trengs for riktig muskel sammentrekning. Når innholdet av karbohydrater er redusert dette kan ha en negativ innvirkning på denne prosessen.

Depresjon

En annen mulig komplikasjon av South Beach Diet er depresjon. Kostholdet inneholder lite karbohydrater har blitt koblet med lave nivåer av serotonin, signalstoffet ansvarlig for følelser av lykke og tilfredshet. Folk på South Beach Diet har rapportert økt følelse av depresjon samt sinne og spenning.

Nyrestein

Nyrestein er også en mulig komplikasjon ofte forbundet med lav karbohydrat, høy protein dietter som South Beach. Urinsyre og kalsium oksalat stener kan både form som det er en høyere syre belastning levert til nyrene i disse typer dietter.

Andre komplikasjoner

Spise karbohydrater i løpet av dagen er også blitt vist å forårsake en konstant frigjøring av insulin, som kan gjøre kroppens celler mindre mottakelig for effektene. Dette kan igjen føre til insulinresistens som også kan føre til diabetes. En annen risiko for å vurdere er bruken av aspartam. The South Beach Diet anbefaler å bruke søtstoffer som Equal, Sugar Twin og NutraSweet, som alle inneholder aspartam. Noen av komplikasjoner forbundet med aspartam forbruk omfatter hukommelsestap, anfall, hodepine og til og med død i noen tilfeller. Som med alle diett, bør alle helsemessige bekymringer diskuteres med en lege.