Digidexo.com

Hva er den beste tiden å ta et kalsiumtilskudd?

Kalsium er en av de viktigste mineralene kroppen trenger. Kalsium er helt avgjørende for sterke bein og tenner, og bidrar til hjerte, lunger og muskler til å arbeide effektivt. Faktisk, hvis du ikke tar i nok kalsium, vil kroppen selv stjele det fra bein. Sulte kroppen for kalsium lenge nok og du har tørre, sprø bein og tenner, og du vil være mer sannsynlig å utvikle osteoporose, en alvorlig tilstand som øker risikoen for alvorlige benbrudd.

Bestem Hva Kalsium supplement til å ta

Medisinske fagfolk vet det er vanskelig for folk å konsekvent få nok kalsium fra kosten. Det er derfor mange kosttilskudd er nå tilgjengelig som gir folk den nødvendige daglige verdi av kalsium i pilleform. Det finnes mange ulike former på markedet nå, så hvordan vet du hvilken å ta?

Kalsium kan bare eksistere i kombinasjon med andre stoffer. Disse blandingene, kalt forbindelser, finnes i ulike pille former som kalsiumkarbonat, kalsiumfosfat og kalsium citrate. Alle andre former for kalsium vil arbeide hovedsakelig på samme måte i kroppen.

Imidlertid vil absorpsjonen av kalsium er avhengig av mengden av vitamin D i kroppen. Betydningen av vitamin D betyr at supplement bør beriket med vitamin D, uansett hvilken type du velger. I tillegg, kalsium i flytende form absorberer enklere enn kalsium i fast tablettform. Mange vitamin merker nå tilby sine kosttilskudd i flytende pilleform for maksimal effektivitet.

Riktig tidspunkt å ta et kalsiumtilskudd

Kalsiumtilskudd kan tas når som helst på dagen. Imidlertid er kalsium beste absorbert i kroppen når det er tatt i doser på 500 mg eller mindre. Du kan ta flere doser i løpet av de kurs av dagen --- for eksempel, en gang om morgenen og en gang om natten.

Imidlertid, kan de forskjellige forbindelser av kalsiumtilskudd påvirker legemet på forskjellige måter. Kalsium citrate er best absorbert i et surt miljø, noe som betyr at det ikke vil velte en tom mage, og du kan ta den når som helst på dagen. Imidlertid kan personer med acid reflux ikke være i stand til å tolerere kalsium citrate.

Kalsium-karbonat og kalsiumfosfat krever en rikelig mengde magesyre for å absorbere, slik at disse skal bare tas etter et måltid. Å ta disse kosttilskudd uten mat kan føre til en urolig mage.

Andre hensyn for å ta kalsiumtilskudd

Hvorvidt du ta kalsiumtilskudd med mat, avhenger av hvilken type supplement du tar. Men det er viktig å innse at din personlige helse omstendigheter kan også diktere når du skal ta et supplement.

Tenk først om de andre medisiner du tar. Visse typer medisin kan påvirke opptaket av din supplement (eller vice versa) hvis du tar dem på samme tid. Spør legen din om dette kan muligens påvirke deg. Hvis den gjør det, rave din medisinering og supplere forbruket i løpet av dagen for å holde det skjer.

I tillegg kan forskjellige kalsiumtilskudd påvirke mennesker forskjellig. Noen kosttilskudd kan føre til alt fra en urolig mage til forstoppelse til overdreven gass. Hvis dette skjer med deg, først øke forbruket av væske og se om det løser problemet. Hvis ikke, bør du vurdere å bytte din kalsium supplement til du finner en som fungerer for deg.

Huske å ta kalsium er lett når du finner den rette supplement for deg. Daglig inntak av kalsium er en av de beste vaner du kan ha, og dine sterke bein og kroppen vil takke deg for årene som kommer.