Digidexo.com

Enkel måte å ta fiskeolje

Fiskeolje er en viktig kilde til omega-3 fettsyrer. Ifølge Mayo Clinic, har flere studier vist at fiskeolje kan senke triglyserider, redusere tilfeller av hjerteinfarkt og hjerneslag, og redusere oppbygging av plakk i arteriene. Kosttilskudd er en enkel måte å ta fiskeolje daglig og kan forbedre hjerte helse uten å risikere å få for mye kvikksølv i systemet.

Kilder

Fiskeolje kan komme enten fra naturlige kilder eller fra supplerende kapsler. Ifølge American Heart Association (AHA), kan du få få omega-3 fettsyrer fra fet fisk som laks, sild, makrell, tunfisk og storørret. Disse typer av fisk er høy i oljer, spesielt eikosapentaensyre (EPA), så vel som dokosaheksaensyre (DHA), som arbeider sammen for å senke triglycerid-nivåer, i henhold til de Mayo Clinic.

Som med alle supplement, må du snakke med legen din før du tar for å redusere noen risiko eller komplikasjoner. Lege godkjenning er anbefalt av AHA fordi omega-3 fettsyrer kan forårsake blødninger i enkelte individer.

Tar fiskeolje

En enkel måte å få fiskeolje er å spise det naturlig. Hvis du velger å spise fisk, anbefaler AHA enkeltpersoner som ikke har dokumentert koronar hjertesykdom å spise fet fisk to ganger i uken, samt spise andre hjerte sunn mat som linfrø, valnøtter og rapsolje.

De som har dokumentert koronar hjertesykdom anbefales å ta en fiskeolje supplement hvis godkjent av en lege i tillegg til å spise 1 g fet fisk per dag. Pasienter som har høye triglyseridnivåer anbefales å konsumere 2 til 4 g hver dag av fiskeolje kosttilskudd mens under en lege omsorg.

For noen mennesker, å ta store tilskudd er vanskelig og fiskeolje kapsler vanligvis kommer i en større størrelse. Et enkelt alternativ til vanlig fiskeolje piller er disse kosttilskudd beregnet for barn og andre personer som finner det vanskelig å svelge store piller. Ifølge Dr. James O'Keefe av Mid-America Heart Institute i Bethesda, Maryland, bør voksne får ca 500 mg fiskeolje hver dag for optimal levende.

Fiskeolje er også tilgjengelig i flytende form, noe som gjør det lettere for barn eller voksne å få sine anbefalte dosering uten ubehagelig stor pille, smak eller mulig urolig mage. Nordic Naturals gjør tran med et jordbær smakstilsetning for enkel forbruk.

Sikkerhet

Tar fiskeolje hver dag er en enkel måte å redusere hjerterelaterte plager; Imidlertid, er det viktig å få godkjenning fra en lege for å forhindre komplikasjoner. De som har diabetes kan være utsatt for økt blodsukker, og pasienter kan ha en økt risiko i blødning. Å spise mer fisk enn anbefalt kan øke risikoen for metylkvikksølv, spesielt hos kvinner som er gravide eller ammer.

Andre bivirkninger kan være diaré, tarmforstyrrelser, fordøyelsesbesvær og sure oppstøt. Å kutte ned på disse bivirkningene når du tar kapsel kosttilskudd, ta fiskeolje med måltider.