Digidexo.com

Nyre dialyse hos barn

Dialyse er en rutinemessig prosedyre utføres på personer som lider av nyresvikt. Det kan også brukes på personer som har vært utsatt for, eller svelges, giftige stoffer. Det finnes to typer dialyse som kan utføres på barnet ditt.

Peritoneal dialyse

Peritoneal dialyse er utført av en lege som kirurgisk plasserer en hul, myk slange inn ditt barns nedre del av magen nær sitt navlen. Etter at røret er plassert, er en løsning som kalles dialysat jevne innpodet inn i røret som absorberer avfallsstoffer og giftstoffer.

Typer av peritoneal dialyse

Ifølge ChildrensHospital.org, er det to typer av peritoneal dialyse. Kontinuerlig ambulatorisk peritoneal dialyse krever ikke en maskin og kan gjøres under våkne timer; kontinuerlig syklisk peritonealdialyse krever bruk av en spesiell maskin som kan brukes i ditt hjem mens barnet sover.

Hemodialyse

Hemodialyse utføres flere ganger i uken i fire til fem timer hver dag i et dialysesenter eller sykehus. En arterie og vene er knyttet sammen i barnets arm, slik at denne type dialyse kan skje, og en tilgang serie kalt en arteriovenøs fistel er kirurgisk plassert der.

Prosessen med Hemodialysis

Barnet ditt vil bli koblet til en hemodialysemaskin gjennom hennes arteriovenøs fistel. Denne maskinen tapper blodet hennes og bader den i en dialysatet løsning, fjerne væske og avfallsstoffer, før det sendes til blodet hennes.

Betraktninger

Ifølge MayoClinic.com, kan peritoneal dialyse tillate barnet å bruke færre medisiner og spise en mindre restriktiv diett enn hemodialyse. Barnets lege vil avgjøre hvilken metode for dialyse er best for barnet ditt.