Digidexo.com

Hvordan behandle Lyme sykdom med antibiotika

Lyme sykdom er en multisystem inflammatorisk sykdom forårsaket av organismen Borrelia, som spres ved bitt av infisert flått heter Ixodes scapularis. Lyme sykdom er mest sett i det nordøstlige og Vesten USA og langs Stillehavskysten. Tekst diagnose bør etterfølges av behandling med forskjellige antibiotika som kan brukes for å ta seg av denne sykdommen. Behandlingen av Lyme-sykdom er avhengig av de kliniske manifestasjoner av sykdommen.

Hvordan behandle Lyme sykdom med antibiotika

Treat tidlig lokalisert Lyme sykdom med en av de følgende antibiotika for 10-21 dager: doksycyklin, amoxicillin eller cefuroxim axetil.

Treat tidlig disseminert og sen Lyme sykdom (særlig sent Lyme nevrologisk sykdom) med intravenøs antibiotikabehandling med tredje generasjons cefalosporiner som ceftriaxone eller cefotaksim eller penicillin G i for to til fire uker.

Gi doksycyklin til voksne og barn som er intolerante overfor ovenfor antibiotika

foreskrive oral behandling med doksycyklin, amoxicillin, eller cefuroksimaksetil for 28 dag i slutten av Lyme sykdom med leddgikt.

Hint

  • Det er ikke påvist rolle for en rekke andre intravenøse antibiotika, slik som imipenem-cilastatin, ceftazidim, cefuroxim, vancomycin og ampicillin. Bruken av noen av disse antibiotika bør unngås for risikoen for samfunnet basert resistens mot disse midler.
  • Doxycycline er ikke anbefalt for barn under 8 år eller for gravide eller ammende kvinner.
  • Ikke behandle i mer enn fire uker som det ikke er gunstig.