Digidexo.com

Hvordan bruke Kortikosteroider til å behandle lupus

Hvordan bruke Kortikosteroider til å behandle lupus


Kortikosteroider er produsert naturlig av kroppens kjertler og kan være en fin måte å behandle lupus. Når du har lupus, vil kroppen angripe noen av sine egne gode celler. Kortikosteroider naturlig undertrykke immunsystemet og stoppe noen av cellene fra å angripe kroppen din. Du kan bruke kortikosteroider for å behandle lupus med stor suksess i mange tilfeller, men de har bivirkninger å være klar over også. Les videre for å lære hvordan du bruker kortikosteroider for å behandle lupus.

Hvordan bruke Kortikosteroider til å behandle lupus

•  Ta kortikosteroid medisiner umiddelbart etter et måltid eller før et måltid for å hindre urolig mage.

Drikk et glass vann med kortisontabletter. Hvis du tar den flytende form av dette stoffet, må du riste den opp i fem til syv minutter å blande alle ingrediensene godt før du tar den.

Sett kortikosteroider på et trygt sted borte fra lys og varmekilder. Pass på at medisinen er forseglet riktig å hindre at små barn ved et uhell komme inn i det.

Hold styr på hvor mye medisin du har igjen. Mangler noen dager dosering kan føre til noen bivirkninger, så sørg for å fylle din resept en hel uke før den renner ut.

Snakk med legen din om hvordan kortikosteroider hjelper din lupus. Disse medikamentene er ganske alvorlig og kan være dyrt, så det er viktig å vite om det er riktig behandling for deg.

Hint

  • Kortikosteroider er best tatt før 9 am, men hvis du går glipp av en morgen dose, bare ta det med lunsj.
  • Hvis du savner en dose, aldri doble neste dose for å gjøre opp for det.
  • Siden kortikosteroider undertrykke immunsystemet, kan du lett får blåmerker mens du tar denne medisinen. Vær ekstra forsiktig for ikke å støte inn i ting, som blåmerker kan være alvorlige.
  • Kroppen din kan bygge opp immunitet mot kortikosteroider etter langvarig bruk av narkotika.
  • Kortikosteroider kan føre til hårtap hos menn og også akne. Disse virkningene skyldes stoffets interaksjon med visse mannlige hormoner. Snakk med legen din om disse bivirkningene før du starter behandlingen.
  • Du kan ikke plutselig stoppe bruk av kortikosteroider uten alvorlige bivirkninger. Legen din vil gi deg en redusert dose tidsplanen hvis du ønsker å slutte å ta denne medisinen. Unnlatelse av å avta doseringen kan påvirke kroppens evne til å produsere kortikosteroider naturlig.
  • Kortikosteroider kan gjøre deg mer utsatt for å få en infeksjon. Du bør oppsøke lege når du er forkjølet hvis du bruker kortikosteroider. Enhver mild virus kan bli alvorlig hvis den ikke behandles riktig.