Digidexo.com

Ergoterapi for rehabilitering etter slag

Offentlige helsemyndigheter anser hjertesykdom landets nummer én helserelatert bekymring. Til tross outranking kreft i antall drepte og utvinne overlevende, de som overlever et slag avtale med en lang og vanskelig utvinning. Slagpasienter blir ofte møtt med opprivende faktum at uten behandling kan de aldri få tilbake noen tidligere uavhengighet.

Anatomy of a Stroke

En cerebral vaskulær ulykker, også kjent som en CVA eller hjerneslag, er egentlig et hjerteinfarkt for hjernen. Mens et myokardialt infarkt forårsakes av en vesentlig blokkering som hindrer blodstrømmen fra hjertet til kroppen, slag oppstå en blokkering i arteriene som fører til hjernen. Siden hjernen er driftssentralen for kroppen, ulike funksjoner naturligvis bli enten negativt påvirket i en grad eller er tapt helt.

Terapi i Stroke Rehab

Hjerneskade er målt ved den grad av ødeleggelse forårsaket av slag og området (e) mest påvirket. Delvis lammelse (kalt en hemiplegic tilstand), dårlig respons på stimuli, er en manglende kommunikasjonsevne, hukommelsestap og følelsesmessige forstyrrelser som vanligvis rapportert blant slagpasienter. Med en lege godkjennelse, er målet med ergoterapi avdelingen (noen ganger et samarbeid med de fysiske og tale terapi avdelinger) for å utforme et rehab program basert på pasientens daglige aktiviteter (adls) - grunnleggende hverdagslige ferdigheter som trengs for en person til å ta vare på seg selv.

Målet med behandlingen

Ergoterapi for slagpasienter innebærer fokus på muskel koordinering og både grunnleggende og motoriske ferdigheter, som nesten alle slagpasienter finner vanskelig. Ideen er å lære offeret nye måter å utføre disse grunnleggende aktiviteter, for eksempel bad vaner, selv grooming, selv dressing og fôring. Målet for ergoterapi er å få pasienter til å aktivt engasjere deres sinn og innføre bruk av berørte armer og ben for å oppnå enkle, men arbeidskrevende oppgaver, som for eksempel stabling vekslet store kjegler, som arbeider med dørlåser og bygning med små blokker.

Behandling Sessions

Pasient handlingsplaner, avtalte behandlingsplan skrevet av lege og ergoterapeut (OT), er utført av OTAs (Ergoterapi assistenter) bruker han tidligere uttalt verktøy eller mer vanlige husholdningsartikler som har modifisert for sikkerhet. Meget bøyelig skjeer og pizza kuttere i stedet for den vanlige husholdning bestikk er et eksempel. Ofte øvelser utføres med en pasienter nytelse i tankene, som ergoterapi er basert på prinsippet om at hvis pasienter ikke finner en aktivitet nyttig, vil de ikke utøve mye innsats i ytelsen.

Outlook

Forskning viser at inngrep fra ergoterapi er svært gunstig for slagpasienter og ved å få dem til å oppnå funksjonell uavhengighet til en akseptabel grad. Antallet sesjoner som kreves er helt avhengig av alvorlighetsgraden av pasientens slag, selv om de fleste foreskrevne terapi kan bli fullført på omtrent tre uker. Etter utskrivning, Ots gi sine pasienter en modifisert behandlingsplan for å fullføre hjemme, myndiggjøring pasienten ved å gi dem verktøy til å fortsette sin behandling.