Digidexo.com

Kutan lymfom Prognose

Kutan lymfom Prognose


De fleste lymfomer starter i lymfesystemet. Ifølge American Cancer Society, er kutan lymfom betraktet som en kreft i lymfesystemet, men den danner på huden. Bare om lag 5 prosent av lymfomer starte på huden. Kutan lymfom kan påvirke enten T-celler eller B-celler, som begge er en type hvite blodlegemer.

Mycosis fungoides

Mycosis fungoides er den vanligste T-celle lymfom og finnes normalt i personer mellom 50 og 60. Ifølge American Cancer Society, kvinner er mindre sannsynlig at kontrakten denne kreft enn menn. Soppsykdom fungoides presenterer seg som en rød, flassende lesjon på huden som klør. I noen mennesker, kan plasteret utvikle seg til en svulst som stikker ut fra huden. Når det er fanget tidlig prognosen er god og kan behandles med aktuell kjemoterapi eller lysbehandling. Hvis ikke behandles, kan kreften spre seg til lymfeknuter og personen kan utvikle Sezary syndrom.

Sezary syndrom

Ifølge American Cancer Society, er Sezary syndrom når flekker av kreft blitt utbredt over huden og har spredd seg til lymfeknuter. Det kan ligne på en solbrenthet og være svært kløende. Sezary syndrom vokser mye raskere enn mycosis fungoides. Sezery syndrom kan ikke kureres, men det kan bremses av photospheres. Prognosen er dårlig.

Primær Kutan Follicle Senter

Denne B-celle-lymfomer er de mest vanlige. Ifølge Kutan lymfom Foundation, er kreft sentvoksende, noen ganger tar måneder til år å utvikle. En rosa eller rødlig svulst kan vises på hode, nakke eller stammen av kroppen. Kreften er vanligvis kirurgisk fjernet. Noen ganger kan en runde med cellegift og stråling kan være nødvendig hvis flere svulster er til stede. Prognosen er god.

Primær Kutan marginal sone B-celle

Dette er den andre mest vanlige hud lymfom og er behandlet på samme måte som primær kutan follicle senter. Ifølge American Cancer Society, denne kreft er også saktevoksende og vil vises som rosa knuter. Mens kreft kan starte hvor som helst på kroppen, armer og bagasjerommet av kroppen er den vanligste stedet å finne dem. Dette kreft kan gå uten behandling før problemene utvikler seg. Prognose av kreft er også god.

Primær Kutan diffuse store B-celle

Dette er den minst vanlige og mest aggressive hud lymfom, og den påvirker hovedsakelig eldre kvinner. Ifølge Kutan lymfom Foundation, kan lesjoner starte hvor som helst, men ofte er funnet på leggen og er rød eller blå-rød. De etterhvert vokse inn i tumorer som går dypt inn i fettet. Dette kreft kan utvikle og spre seg i uker og måneder. Som kreft utvikler seg, kan lesjonene bli åpne sår og kan spre seg til andre deler av kroppen. Behandlingen inkluderer kjemoterapi, men på grunn av rask utvikling av sykdommen, er dårlig prognose.