Digidexo.com

Craniotomy Prosedyre for Bilateral Ménières sykdom

Ménières sykdom er en lidelse som påvirker balanse og hørsel. Bilateral Ménières sykdom forekommer i begge ørene. Hvis pasienten lider alvorlig svimmelhet, men har fortsatt god hørsel, og medikamentell behandling var ineffektive, vil leger anbefaler et kirurgisk inngrep for å kutte balansenerven mellom hjernen og det indre øret. For å få tilgang til balanse nerve, leger utfører en kirurgisk prosedyre kalles en kraniotomi. Forstå craniotomy prosedyren krever en grundig forståelse av trinnene legen vil ta, samt hva som vil skje etter operasjonen som pasienten kommer seg.

Prosedyren

En kraniotomi innebærer å kutte et hull i skallen og fjerne en bit av hodeskallen, som kalles et bein klaff, for å få tilgang på innsiden av skallen. Sykepleiere vil forberede hodebunnen for kirurgi --- dette innebærer å barbere håret fra den delen av hodebunnen der snittet vil oppstå (rundt øret) og rengjør området grundig. Kirurgen vil gjøre et snitt i hodebunnen, trekk hodebunnen tilbake og bore et hull i skallen, ved hjelp av hullet for å kutte ut bein klaff. Kirurgen lagrer benet klaff for å erstatte når han er ferdig med fremgangsmåten. Da han klipp vestibular nerve (nerven som styrer balanse og forbinder øret til hjernen), erstatter bein klaff --- som han re-fester ved hjelp av metallplater eller spesielle masker --- og trekker hodebunnen til normal posisjon, sy innsnitt stengt.

Prosedyren krever narkose og vanligvis innebærer fire eller fem dager på sykehuset for å overvåke pasienten gjennom utvinning.

Post-kirurgi forventninger

Forstå en kraniotomi innebærer også å vite hva som vil skje etter operasjonen. Selv om fremgangsmåten eliminerer alle episoder av svimmelhet etter en fullstendig utvinning, vil det være tilfeldige perioder med ustøhet for noen få dager etter operasjonen som kroppen kompenserer for avkuttet nerve ved å basere seg på den motsatte indre øret for å detektere balansen. Legen vil sannsynligvis anbefale å jobbe med en fysioterapeut på en balanse bygging treningsprogram etter løslatelse fra sykehuset som en forholdsregel.

Sammen med den vanlige liten risiko for infeksjon som følger en hvilken som helst kirurgisk prosedyre, er det også en fare for at pasienten vil oppleve hodepine etter operasjonen. Omsorgen teamet vil jobbe med pasienten gjennom rekonvalesensperioden og etterpå for å håndtere eventuelle tilbakevendende bivirkninger av prosedyren.