Digidexo.com

Prognose for en sprukket trommehinne

En sprukket trommehinne er smertefullt og ubehagelig, og kan påvirke hvor godt du hører ting. Heldigvis, mens de tar lang tid å helbrede, sprukket trommehinnene generelt leges på egen hånd uten medisinsk intervensjon.

Hva er en sprukket trommehinne?

En rubtured trommehinne betyr at det er en rift eller perforering i trommehinnen, den strukturen som høres vibrere i øret. Denne tilstanden er ofte svært smertefullt og kan føre til midlertidig døvhet i de berørte øret.

Hva som forårsaker en sprukket trommehinne?

Trommehinnen kan sprekke ved en ekstremt høy lyd, med ekstreme endringer i barometertrykk, ved å sette fremmedlegemer i øret, og av og til, etter en ørebetennelse.

Symptomer

Drenering fra øret, en summende eller ringelyd, ekstreme smerter, svimmelhet, ansikts svakhet og hørselstap kan bety en sprukket trommehinne.

Prognose

Sprukket trommehinnene, mens smertefull, vanligvis leges på egen hånd i ca to måneder. Imidlertid kan trommehinnen fungerer som et skjold mot bakterier, så en tåre i dette skjoldet gjøre det lettere å avtale ørebetennelser.

På grunn av dette, kan legen forskrive en forebyggende antibiotika øre slipp.

Behandling

Hvis trommehinnen ikke leges riktig innen to måneder, kan legen har til å utføre en operasjon for å hjelpe det gro riktig.

I tillegg kan en liten patch bli sydd på trommehinnen for å fremme helbredelse.

Smertestillende midler som Tylenol eller Advil kan brukes for å lindre smerte.