Digidexo.com

Hva er godartet paroksysmal posisjons Vertigo?

Benign paroksysmal posisjons Vertigo (BPPV) er en tilstand av indre øret der flytting av hodet fører til en følelse av svimmelhet. Når det skjer, kan det føles som om rommet er spinning, og det kan være ledsaget av et tap av balanse. BPPV er en av de vanligste typene av vertigo.

Funksjoner

Det indre øret inneholder strukturer som er ansvarlig for videresending av meldinger av posisjon til hjernen. Skade eller dysfunksjon, som fortrenger partikler i det indre øret, forårsaker godartet paroksysmal posisjonsvertigo.

Time Frame

En episode av vertigo skyldes BPPV oppstår plutselig og varer opptil ett minutt. Den svimmelhet kan være svært alvorlig i intensitet, men vanligvis begynner å bedre etter 30 sekunder.

Effekter

Kvalme, oppkast, tåkesyn og svimmelhet kan alt skje i løpet av en episode. Nystagmus eller atypisk øyebevegelse, er karakteristisk for BPPV og er nøkkelen til diagnose.

Behandling

Initial behandling innebærer behandling i hvilken hodet er manipulert for å omplassere de ford indre øret partikler. Kirurgi kan være et alternativ i de tilfeller der posisjonelle terapi er ikke vellykket eller mulig.

Betraktninger

Benign paroksysmal posisjonsvertigo løser vanligvis på egen hånd i seks uker, men det kan påvirke en person i mange år. Uansett varighet av tilstanden, langsomme posisjon endringer og sitte på utbruddet av vertigo kan bidra til å forhindre fall og skader.

Advarsel

Forekomsten av BPPV øker med alderen, og de fleste pasientene er over 60 år Det er en økt risiko for skadelige forfaller til BPPV i denne aldersgruppen.