Digidexo.com

Hvordan Test for gingivitt

Hvordan Test for gingivitt


Gingivitt er en inflammatorisk sykdom som påvirker tannkjøttet rundt tennene. Det er forårsaket når plakk og matpartikler bygge seg opp i mellomrommene mellom tennene og kan bli forverret av tilstander så som HIV eller diabetes (som svekker immunsystemet som bekjemper bakteriell plakk). Tannlegen kan fortelle deg om du er berørt av gingivitt, men du kan også teste hjemme for å se om du kan ha det.

Bruksanvisning

•  Undersøk tannkjøttet i speilet. De mest fremtredende tegn på gingivitt er hovne eller overdrevent rødlige tannkjøtt. Hvis tannkjøttet ser ut til å være betent eller har en rødlilla fargetone til dem, gjøre en avtale for å se din tannlege.

Se på tannkjøttet etter tegn på tilbakegang eller trekke vekk fra tennene. Gingivitt fører ofte til at tannkjøttet trekker seg tilbake, noe som svekker tennene og øker sjansene for tannråte.

Feel i munnen for feiljustert tenner, skarpe kanter fra fyllinger, eller dårlig sittende kjeveortopedisk apparater som bukseseler eller munnen vakter. Når gjenstander som disse gni opp mot tannkjøttet, kan de forårsake irritasjon og skader, noe som øker sannsynligheten for gingivitt.

Sjekk tannbørsten for blod etter at du pusser tennene. Tannkjøttet blør veldig lett hvis gingivitt er til stede, selv om du bruker myk bust på en tannbørste. Altfor entusiastisk børsting kan forårsake traumer på tannkjøttet også, noe som øker sjansene for å utvikle tannkjøttbetennelse.

Test munnen din for å se om det er noen sår, spesielt dvelende sår. Vedvarende betennelse kan være et tegn på bakteriell infeksjon, som inkluderer gingivitt

Watch for tannkjøttet som klør eller demonstrerer tilsvarende følsomhet. Kløe kan variere avhengig av alvorligheten av infeksjonen, og betyr ikke alltid gingivitt. Det er veldig enkelt å teste for, imidlertid, og selv om gingivitt ikke er til stede, kløe garanterer et besøk til tannlegen.

Skrap tennene med en tannpirker. Plakk og tannsten buildup er et sikkert tegn på gingivitt. Tannpirker kan hjelpe øye på dem, som kan en enkel visuell test, selv om du fjerner det riktig tar en tannlege omsorg.

Hint

  • Gingivitt er vanligvis smertefri i en tidlig fase. Smertefritt tannkjøtt kan fortsatt bety at du har sykdommen.
  • Mens en test hjemme kan fortelle deg om du kan ha gingivitt, kan bare en lisensiert tannlege gjøre en formell diagnose. Hvis du tester og tror sykdommen kan være til stede, gjøre en avtale for å se en tannlege umiddelbart.