Digidexo.com

Om Eldre Kosthold planlegging

Som folk lever lenger, spise riktig er viktig å opprettholde god helse. Som en aldre, endre kostbehov, slik at eldre bør revurdere hvordan de har spist i løpet av årene. En endring i kosthold kan avverge noen av de lidelser ofte forbundet med å bli eldre.

Calorie Count

Som mennesker alder, mengden kalorier som kreves vanligvis reduseres på grunn av faktorer som for eksempel reduksjon i aktivitet og metabolisme. For å unngå å legge til ekstra vekt, er det også viktig å redusere mengden av kalorier som forbrukes, spesielt hvis det ikke er fysisk aktive. Som regel vil kalori behov være 20 prosent mindre i en alder av 60 enn som 20-åring.

Bone Health

Osteoporose, eller svekkelse og uthuling av bein, er ganske vanlig, spesielt hos kvinner. Dette kan resultere i ben blir brutt på en enklere og holdning blir lut. En diett rik på kalsium, inkludert meieriprodukter som melk, yoghurt og ost, kan hindre bein fra å bli sprø. For å beskytte mot vektøkning, kan redusert fett eller fettfri utvalg av disse produktene bli fortært.

Fiber

Forbruker en diett høy i fiber kan hjelpe i fordøyelsesprosessen, og kan beskytte mot risikoen for tykktarmskreft. Det kan også redusere høyt kolesterolnivå, en tilstand som kan føre til høyt blodtrykk, hjertesykdom og slag. Matvarer som inneholder mye fiber inneholder havregryn, bønner, frukt som bananer og epler og grønne grønnsaker som brokkoli og spinat.

Væsker

Drikke rikelig med væske, særlig vann, kan hjelpe fordøyelsen ved å redusere sjansen for å bli forstoppet. Dette er noen ganger vanskelig for seniorer fordi tørst avtar i løpet av aldringsprosessen, og mange eldre også unngå væsker grunn som de mister evnen til å kontrollere blærefunksjonen.

Kosttilskudd

Siden det kan være vanskelig for eldre å konsumere alle de nødvendige matvarer for god ernæring, kan kosttilskudd gi det som er savnet gjennom å spise riktig. Kalsiumtilskudd kan forbedre bein helse, og Omega-3 kan levere fettsyrer ofte finnes i fisk som leverer "gode" kolesterolet. Vitamin E kan også øke energinivået.