Digidexo.com

Anbefalt Diet for Osteoporose Pasienter

Anbefalt Diet for Osteoporose Pasienter


Osteoporose er en "stille" sykdom hvor ben mister sin masse, blir svakere og øke muligheten for beinbrudd. Den rammer hovedsakelig kvinner i overgangsalderen år, selv om noen menn har lav beintetthet i tillegg. Behandlingsplanen noen ganger krever reseptbelagte medisiner, men tilstrekkelige mengder kalsium og vitamin D i kosten er av største betydning. Det er lurt å ha en diett plan ved behandling av osteoporose som det er nyttige matvarer og andre til å unngå.

Nyttige Foods

Spis rikelig med matvarer rike på kalsium og vitamin D. Gode kilder inkluderer brokkoli, noen mørkegrønne bladgrønnsaker (som grønnkål, nepe greener og løvetann greener), kastanjer, hasselnøtter, soyabønner, hvete bakterie, laks, sardiner (med bein), reker , østers, muslinger og tofu. Unn deg lettmelk, yoghurt og ost og forbedre dietten med kalsium-forsterkede juice og frokostblandinger. Inkluder løk, hvitløk og egg i kostholdet ditt som disse matvarene inneholder svovel, som er nødvendig for friske bein. Soya matvarer er nyttig som de er rike på fytoøstrogener, som kan hjelpe erstatte tapet av østrogen hos kvinner inn i overgangsalderen. Det er kjent at østrogen uttømming er forbundet med å utvikle osteoporose.

Matvarer for å unngå

Visse matvarer kan forstyrre kalsium absorpsjon; forbruker mye protein, natrium og koffein vil øke urinutskillelse av kalsium. Foods høy i oxalates (spinat, rødbeter greener, rabarbra, Chard og mandler) binde kalsium og belgfrukter (bønner, marineblå bønner, erter) er høy i phytates som forstyrrer kalsiumopptak. Ifølge National Osteoporose Foundation, er det best å konsumere noen matvarer med oxalates og Phytates minst en time før eller to timer etter å ha spist kalsium-rik mat.

Soda drikkevarer som inneholder fosfor er kjent for å konkurrere med kalsium for absorpsjon i kroppen, og andre matvarer som for eksempel gjærprodukter (brød, kaker) og alkohol gjøre det samme. Unngå sukker og salt, og begrense mengden av sitrusfrukter og tomater som disse matvarene kan hemme kalsiumopptak.

Daglige Verdier

Beregne hvor mye kalsium og vitamin D en person forbruker er gjort i prosent daglig verdi (% DV). Mat etiketter inneholde denne informasjonen; med råvarer, kjøtt og fisk, kan du referere til skjema som kan fås på nettet av US Food and Drug Administration (FDA).

Å spise hele matvarer er best, men hvis kostholdet ditt er ikke komplett, tar et kosttilskudd er lurt å sørge for at du får de tilstrekkelige mengder kalsium, vitamin D og andre næringsstoffer daglig. Sjekk med en lege eller ernæringsfysiolog for de anbefalte mengder av vitaminer og mineraler som trengs av alder og kjønn. Sørg for å plass kalsiumtilskudd (morgen og kveld) som kroppen kan bare absorbere 500 mg på én gang.