Digidexo.com

Objektiver Vs. Briller

Objektiver Vs.  Briller


Personer med synsproblemer står overfor beslutningen om å få kontaktlinser eller briller. For noen har det ren frykt for å sette noe inn i øynene dem nå til briller, mens andre kan oppleve at iført noe på ansiktet deres er ubehagelig eller upraktisk. Briller og kontaktlinser har ulike fordeler og ulemper, avhengig av hver brukerens preferanser.

Korreksjon

Verken briller eller kontaktlinser kan korrigere astigmatisms. En astigmatisme er den uregelmessig utformingen av hornhinnen, noe som fører synsfeltet å bli forvrengt. Det er imidlertid en ny type kontakt kalt Ortho-K som kan rette astigmatisms og myopi midlertidig. Disse linsene fungerer ved å flate hornhinnen som brukeren sover. Når brukeren fjerne linsene Visjonen er klar. Ulempen er at synet sakte tilbake til normalt i løpet av en dag eller to.

Precision

Både briller og kontaktlinser gi presis og klar visjon om du er nærsynt og langsynt. Briller kan gi et krystallklart visuell banen foran, selv om det perifere syn kan bli uklart eller blokkert av tykke stilker. Kontaktlinser gi deg en mer naturlig syn banen, siden du kan se rett fram og slå øynene fra side til side uten å miste klarhet eller peering gjennom en blokkert utsikt.

Fordeler

Endless stiler, størrelser, farger og merker av brilleinnfatningen rammer eksisterer. Faktisk, noen få mennesker med perfekt syn fortsatt bruker briller å spiff opp deres utseende på anledningen. Kontaktlinser er også slitt av både mennesker med og uten visuelle problemer for kosmetiske grunner, muligens for å endre øyenfarge. Som briller, kontakter kommer i flere farger og merker. De er enkle å lagre og transportere, og kan brukes for lengre perioder, eller for engangs bruk.

Ulemper

Begge typer synskorreksjon har ulemper. Briller, hvis de ikke håndteres riktig, kan brekke, bøye eller scratch. Disse reparasjonene er noen ganger så kostbart at du har noe annet valg enn å kjøpe et nytt par. Briller gå seg vill, eller stjålet, siden de kan videreselges noen steder.

Hvis du er en kontaktlinse bæreren, og øynene dine blir for tørr, kan linsene faller ut av eller holde seg til øynene dine. Finne dem kan være en tung oppgave etter at de faller ut, og tvinger deg til å ha et nytt par eller kjøpe et nytt par. Viktigst, kontaktlinser, hvis ikke rengjort riktig, kan gi deg konjunktivitt (rosa øye), som kan forårsake permanente synsproblemer.

Vedlikehold

Briller kommer ofte med et kit som inneholder en brille fall liten klut og linserensespray. Når du tar brillene av, alltid sette dem i deres tilfelle for å minimere risikoen for brudd, eller skrape. Kluten og spray bidrar til å holde linsene klar og støvfritt.

Du må opprettholde kontaktlinser ved å bruke saltvannsoppløsning, en steril cleanser og re-Wetting dråper. Du må fjerne de fleste kontakter hver dag og suge dem over natten i steril oppløsning. Dette bidrar til å bli kvitt bakterier og fremmedlegemer fra linsene; den renser dem også slik at de opprettholder sin klarhet. Bruk re-fukting dråper i løpet av dagen til å smøre tørre øyne.