Digidexo.com

Foods som akselerere vekttap

Det overordnede målet for vekttap er å forbrenne mer kalorier enn du forbruker. Mens rikelig med mosjon vil sikkert hjelpe deg å oppnå dette målet, det er matvarer som vil fremskynde den hastigheten som du forbrenner kalorier og bidrar til å holde deg full, slik at du ikke vil nå for snacks så ofte, og disse matvarene kan akselerere vekten din tap.

Kvaliteter av en vekttap mat

Det er mange matvarer som vil hjelpe deg å miste vekt raskere, men de fleste av dem har et par ting til felles. Matvarer som inneholder mye fiber kan akselerere din vekttap mest, spesielt når du bruker dem til å erstatte matvarer som inneholder mye fett. Dette er fordi som fett, fyller fiber deg opp, men det er også fordøyer saktere, holder deg mett lenger enn en fet mat ville, noe som kan bidra til å dempe appetitten.

Spise frisk frukt og grønnsaker er viktig for vekttap på grunn av næringsstoffene i disse matvarene, men også fordi de har en tendens til å være høy i vanninnhold og lite fett. Å spise disse matvarene vil bidra til å holde deg hydrert, og de er en sunn snack alternativ til matvarer som potetgull.

Frokost

Frokost er dagens viktigste måltid av dagen, spesielt hvis du prøver å gå ned i vekt. Imidlertid vil ikke bare noen frokost gjør. Ifølge Dr. David Grotto (se referanse 1), spise mat med mye protein i morgen, som eggehviter, vil bidra til å holde deg full før lunsj.

Et annet alternativ for frokost er havregryn. Havre er en langsom fordøye, høy-fiber karbohydrater, noe som betyr at de er veldig mettende og har liten innvirkning på blodsukkeret. Den stål kuttet og rullet varianter har mest fiber, slik at de vil holde deg full den lengste (se referanse 1).

Andre vekttap matvarer

Ifølge Vekttap for All (se Reference 3), matvarer som vil akselerere din vekttap mest, er frisk frukt og grønnsaker, belgfrukter, hele korn og fisk. Alle disse matvarene inneholder lite fett, de fleste er høy i fiber, og de er lett tilgjengelig på din dagligvarebutikk. Bare å erstatte noen av de matvarene du vanligvis spiser med noen av disse matvarene kan hjelpe deg å miste vekt raskere.

Bladgrønnsaker som spinat og grønnkål er svært høy i fiber og næringsstoffer som folsyre, som kan bidra til å holde deg energi gjennom treningsøktene (se referanse 1).