Digidexo.com

Virkningene av binyrene Removal

Menneskekroppen har mange kjertler som produserer ulike hormoner. De binyrene er over nyrene og har to deler. Den indre delen kalles binyremargen, og den ytre delen kalles binyrebarken. Hver del har en annen funksjon og tar retning for produksjon fra hypofysen i hjernen.

Funksjon

Binyremargen er ansvarlig for å slippe hormoner som adrenalin inn i blodstrømmen. Binyrebarken produserer og frigjør andre typer hormoner som styrer hvordan kroppen gjør bruk av fett, karbohydrater og proteiner. Binyrebarken er også ansvarlig for produksjon av det mannlige hormonet testosteron hos både menn og kvinner, samt produksjon av hormonet mineralkortikoider. Mineralkortikoider kontrollere blodtrykket og nivåer av kalium og salt.

Fjerning

Selv binyrene produsere viktige hormoner, er det mulig å fjerne en eller begge deler, og å opprettholde en viss grad av en normalitet. Fjerning av en eller begge av binyrene kalles en adrenalectomy. Denne fremgangsmåten er vanligvis gjort ved laparoskopisk kirurgi og bare når en pasient har adrenal kreft, noe som er ekstremt sjeldne. Å leve med en binyrene er mulig uten bruk av hormonelle bilag. Men hormonelle kosttilskudd er vanligvis nødvendig når begge binyrene blir fjernet.

Effekter av fullstendig fjerning

Delvis eller fullstendig binyrene fjerning gjøres kun i tilfeller av adrenal kreft. Derfor må være forberedt på pasienten til å håndtere ikke bare med fall i vesentlig hormonproduksjon, men også med bivirkninger av kjemoterapi og / eller strålebehandling.
Å erstatte den hormonelle produksjonen av binyrene, er en pasient ofte plassert på hormon erstatning terapi. Uten denne type hormon erstatning, kan pasienten utvikle andre store helseproblemer, som diabetes, fedme, høyt blodtrykk og andre symptomer på en nonfunctioning metabolisme. Til tross for hormon erstatning, stråling og kjemoterapi, er prognosen for fem-års overlevelse ikke positivt. Statistikk viser at 65 til 90 prosent av de som har mottatt behandling vil fortsatt dø innen fem år.