Digidexo.com

Kinesisk Five Spice Powder ernæringsmessige fakta

Kinesisk Five Spice Powder ernæringsmessige fakta


Søtt, surt, salt, bitter og bitter er alle smaker du kan smake på en bit av mat krydret med kinesisk five spice pulver. Kanel, nellik, Sichuan peppercorn, stjerneanis og fennikel frø er hver finmalt og kombinert som kinesisk fem krydder pulver. Denne sunne, ernæringsmessig gunstig krydderet er ofte brukt som en base i oppskrifter representant for kinesisk mat.

Kanel

Kanel kommer fra den ytre bark av en liten, buskete, eviggrønne treet. Bark fra trærne i Sri Lanka regnes som produserer "ekte kanel," å være høyere på antioksidanter enn noen annen matkilde. Kanel er også rik på eteriske oljer. Mineraler i kanel inkluderer kalium, kalsium, mangan, jern, sink og magnesium. Kanel inneholder vitamin A, niacin, pyridoksin og pantitheric syre, alt godt for deg. Kanel kan bidra til å kontrollere blodtrykket og hjertefrekvensen. Det hjelper med luft i magen og fordøyelsesbesvær.

Nellik

Nellik stammer fra et eviggrønt tre av Myrtle familie i Indonesia. De vises som små, rosa blomster. Når tørket, nellik ligne små, mørke, uregelmessige negler. De eteriske oljene i nellik er tanniner, triterpenoids, sesquiterpenes og flavinoider. Nellik er rike på vitaminer og mineraler. De vitaminene er vitamin A, vitamin K, B6, B1, vitamin C og riboflavin. Mineralene inkluderer kalium, jern, selen, mangan og magnesium. Inges nellik hjelpemidler i fordøyelsen og lindre forstoppelse.

Sichuan Peppercorns

Sichaun pepperkorn er funnet på krydret ytre strøk av bær på en Prickly Ash treet. Disse hot, frisk, citrusy, anis-favoriserte pepperkorn er rike på eteriske oljer og antioksidanter. De inneholder de mineraler som kobber, mangan, kalium, selen og sink. Vitaminer som finnes i Sichuan pepperkorn er vitamin A, karoten, pyridoksin og tiamin. Disse pepper hjelpe på fordøyelsen og bidra til å roe en hoste. De kan også bidra til å dempe spasmer eller fungere som en stimulerende.

Star Anise

Stjerneanis kommer fra et tre som bærer et stjerneformet frukt. Skall og frø av frukten brukes til å lage denne lakris-flavored krydder. Det har antioksidantegenskaper fra vitaminene C og A. Anis inneholder også B-kompleks vitaminer. Mineralene i stjerneanis er kalsium, jern, magnesium, mangan, sink og kobber. Kobber er viktig i produksjonen av røde blodceller. Stjerneanis kan lindre magesmerter og bringe lettelse fra forkjølelse og hoste.

Fennikelfrø

Sweet, anis-flavored fennikel frø er anerkjent som en av ni angelsaksiske hellige urter for sin høyt ansett helsefordeler. Det antas å fremme lang levetid, mot og styrke. Fennikel frø er en utmerket kilde til uløselige kostfiber og en fin antioksidant. Frøene er mineral-rikt på jern, kobber, kalsium, selen, mangan, kalium, magnesium og sink. Vitaminer som finnes i fennikelfrø er vitamin A, E, C og mange B-kompleks vitaminer. Fennikel frø i kostholdet ditt kan hjelpe i avslappende magen, lindrende forstoppelse, og bidra til å senke LDL (dårlig) kolesterol.