Digidexo.com

Implantat behandling for alkoholisme

Implantat behandling for alkoholisme


Et tiår gamle tilnærming til behandling av alkoholisme er å ta medisiner som gjør deg syk hvis du tar en drink. Pill former for disulfiram, selges i USA under merkenavnet Antabuse, har eksistert siden slutten av 1940-tallet. Naltrexon er et annet medikament, med en annen handling, som brukes til å bekjempe alkoholisme. Ett problem med slike medisiner er at alkohol stoffmisbruker kan rett og slett slutte å ta medisinen og gjenoppta drikking. Så slike medisiner har også blitt administrert som implantater.

Handling

Disulfiram forstyrrer den normale fordeling av alkohol, forårsaker en konsentrasjon av acetaldehyd i kroppen. Resultatet er en ekstrem kvalme innen fem til ti minutter, inkludert slike symptomer som lyse rød hud flushing, kvalme, oppkast, kraftig hodepine og rask hjerterytme. Reaksjonen fortsetter inntil alkohol sykluser ut av kroppen. Ideen er å holde pasienten edru lenge nok for andre, mer langsiktige former for behandling som for eksempel rådgivning og 12-trinns program for å ta tak. Naltrexon er solgt under merkenavnene Revia og Depade. Det fungerer ikke på samme måte som disulfiram. I stedet, det reduserer cravings. Det er en opioid-antagonist, og det er ikke helt klart hvorfor det er effektivt for alkoholisme.

Disulfiram

Disulfiram implantasjon øyeblikket ikke er gjort i USA. Ideen er å eliminere muligheten for at alkoholikeren vil rett og slett slutte å ta pillene, selv om virkningene av stoffet fortsette i en uke eller to, selv etter at du slutter å ta det. Enheten er implantert rett under huden og er igjen der til medisinering er helt oppløst tre til seks måneder senere, avhengig av dosering som er implantert. Ett problem er imidlertid at implantatet ikke kan frigi tilstrekkelig nivå av disulfiram å gjøre personen syke ved inntak av alkohol, og slik at de fortsetter å drikke allikevel. Infeksjoner på stedet for implantatet er også blitt bemerket. Enhetene brukes i enkelte land, deriblant Australia.

Naltrexon Implant

En Naltrexon produkt markedsføres som den O'Neil Naltrexon Implant har fått noen trekkraft i Australia. Det har også blitt innført i USA. Den er effektiv for omtrent 200 dager, men i enkelte tilfeller opp til et år, og det eliminerer muligheten for at en pasient vil glemme å ta medisinen. Produktet skaper, Dr. George O'Neil, har hevdet at produktet faktisk er effektiv mot mange avhengighet, inkludert tobakk, amfetamin, heroin og selv gambling. Medikamentet blir satt inn i magen gjennom et lite innsnitt.