Digidexo.com

Hvor ofte er graviditetstester galt?

Graviditetstester er blitt mer og mer nøyaktig i løpet av årene, og teknologien har selv tillot dem å oppdage graviditet så tidlig som fem dager før en savnet perioden. Men tar testen for tidlig, ikke følger instruksjonene eller bruke et utgått test kan ikke være å gi deg et nøyaktig resultat.

Mange kvinner tar graviditetstester hjemme, og disse er like gyldig som testene i legens kontor. Det er svært sjelden at en graviditetstest er galt, men det kan skje på grunn av visse omstendigheter.

Formål

Hjem graviditetstester er laget for å bli tatt hjemme ved å teste urinen for et kjemikalie som kalles humant choriongonadotropin. HCG finnes bare hos gravide kvinner, og det er produsert av utvikling av embryo like etter unnfangelsen. Hjem graviditetstester er omtrent 97 prosent nøyaktig i å bestemme hvorvidt du er gravid, men må tas på riktig måte for å få mest mulig nøyaktig resultat. Les alltid testen instruksjoner grundig, og for best resultat, ta testen første tingen i morgen siden det er når din HCG nivået vil være mest konsentrert i urinen din.

Time Frame

Den beste tiden for å ta en graviditetstest er etter den tapte tid. Dette vil gi deg den mest nøyaktige resultatet av HCG nivå og den mest nøyaktige resultatet på testen. Men til tester som hevder å være i stand til å oppdage om du er gravid før den tapte tid ikke overdriver sine påstander. Disse testene rett og slett er mer følsomme for detektering av en mindre mengde av hormonet i urinen. Husk, skjønt, vil at testing før den tapte tid få ned nøyaktigheten av resultatene. Hvis du tester for tidlig, kan kroppen din ikke har produsert nok HCG til å registrere seg på strimmelen.

Det finnes mange tester som lar deg teste opptil fem dager før den tapte tid, og de er omtrent 69 prosent nøyaktig. Etter hvert som du nærmer deg en potensiell savnet periode, dette tallet øker etter hvert som mengden av HCG bygger seg opp i systemet.

Tar Test

Når du tar en graviditetstest, vanligvis utseendet på to linjer betyr at du er gravid. Følg alltid bruksanvisningen i pakken nøye som noen tester forskjellig. De fleste testene vil kreve at du venter minst to minutter å lese resultatene; noen kan kreve en lengre tidsramme for de mest nøyaktige resultater. Selv om linjen som vises på teststrimmelen er svak, fortsatt indikerer det et positivt resultat. Det er klart at fraværet av en hvilken som helst linje som vil gi et negativt testresultat.

Kan de være galt?

Siden de fleste graviditetstester er mer enn 97 prosent nøyaktig i å gi deg et riktig resultat gitt instruksjonene ble fulgt på riktig måte, er det omtrent bare 3 prosent sjanse testen er galt. Graviditetstester svært sjelden gi et falskt positivt testresultat. Hvis du gjør teste positivt og deretter får mensen eller har noen blødning kort tid etterpå, kan det være lurt å ta en ny test. Det er anslått at 20 prosent til 30 prosent av gravide kvinner får noen spotting eller blødning kort tid etter befruktning, og er fortsatt gravid. Hvis du tar en ny test, og den viser et negativt resultat, kan det være lurt å sjekke med legen din som du kanskje har hatt en veldig tidlig spontanabort.

På den annen side, er det en sjanse for at det var en feil når du tar testen. Du kan ha brukt et utgått test (som kan endre resultatene dine), eller du kan ha tatt testen galt. Følg alltid bruksanvisningen nøye og oppbevar stripen i urinstrålen eller dyppe den i en kopp med urin for det nøyaktige tidspunktet at testen krever.

I tillegg bør du huske på at testen er å måle for HCG hormonet i urinen. Enhver utseende av en linje, uansett hvor lys eller mørk det kan være, vil bety at hormonet er til stede. For å være sikker, må du vente to til tre dager og ta en ny test for å bekrefte.

Fordeler

Siden graviditetstester er svært nøyaktig, og er sjelden galt, er det mange fordeler ved å bruke dem hjemme. Disse testene vil være i stand til å gi deg raske resultater på en måte som er svært enkel og ikke-invasiv. I tillegg, vel vitende om at du er gravid dette raskt vil tillate deg å begynne å forberede seg for nykommeren. Du vet at du må unngå alkohol, kutte ned på koffein, pass på hva du spiser og starte prenatal vitaminer nesten umiddelbart.

Mange leger vil ikke se deg før du er minst åtte uker gravid, selv om noen vil se deg så tidlig som seks uker, avhengig av din forsikring leverandøren. Husk at mesteparten av tiden du bare finne ut at du er gravid når du er i ferd med fem til seks uker svangerskapet, slik at du slipper å vente for lenge på din første avtale. Denne utnevnelsen er svært kritisk, og får riktig og regelmessig svangerskapskontroll vil hjelpe deg å opprettholde et sunt og lykkelig graviditet.