Digidexo.com

Østradiol bivirkninger

I en viss alder, vil kvinner finne seg å gå gjennom overgangsalder. Det er trolig en av de største endringene i den kvinnelige kroppen ved siden av svangerskapet. Mange kvinner vil søke hjelp for å minske symptomene som ofte følger denne tiden av livet ved å gjennomgå et kurs av hormonbehandling. Et slikt hormon som du kan ende opp med å bruke er Estradiol. Men det har sine bivirkninger; les videre for å lære mer.

Identifikasjon

Østradiol er i utgangspunktet en form av hormonet østrogen som administreres gjennom injeksjon, oral tablett, depotplaster eller aktuell spray / gel hovedsakelig som en del av en hormonbehandling for kvinner går gjennom overgangsalder. Det kan også brukes av kvinner som lider av eggstokksvikt eller hypogonadisme, en defekt i funksjon av eggstokkene som i hovedsak resulterer i tidlig overgangsalder. Vanligvis vil kvinner bli gitt Østradiol å behandle symptomer på overgangsalder, bidrar til å redusere virkningene av hetetokter og irritasjon, svie eller tørrhet i skjeden.

Effekter

Mens Østradiol har sine fordeler i hormonbehandling, er det en rekke vanlige bivirkninger som mange kvinner kan oppleve, inkludert oppblåsthet, kvalme, kramper, svingninger i vekt, ømme bryster, svimmelhet, hodepine, vaginal infeksjon, rødme (episodiske anfall med rødhet og varme), håravfall eller unormal hårvekst, ryggsmerter og en endring i sexlyst. Imidlertid vil de fleste kvinner opplever liten eller ingen bivirkninger mens du bruker hormonet. Hvis ett eller flere av disse symptomene blir tydelig, bør du ta kontakt med lege umiddelbart.

Advarsel

Selv om de fleste Estradiol bivirkninger er relativt små, noen kan være ganske alvorlig, blant annet sterk hodepine, besvimelse, unormal vaginal blødning (spotting eller langvarig blødning), uvanlig utflod samt en kløe eller uregelmessig lukt, oppkast, problemer med vannlating, mental endringer (depresjon, svingninger i humør eller forvirring og hukommelsestap), en endring i syn, en endring i tale, kortpustethet, hoste blod, bryst klumper, svakhet og brystsmerter. Hvis du opplever ett eller flere av disse bivirkningene, bør du søke legehjelp umiddelbart.

Betydning

Noen kvinner kan også ha en allergisk reaksjon på Estradiol som kan resultere i tilsynelatende små til ganske akutte symptomer, inkludert en kløe, utslett eller elveblest, tetthet i halsen eller brystet, pustevansker, hevelse i tungen, en betennelse i munn eller lepper, og en samlet hevelser i ansiktet. Noen kvinner kan også lide en hevelse av hender, føtter og ben.

Expert Insight

Bivirkninger vil variere sterkt mellom kvinner og avhengig form av Østradiol brukes i din bestemt kurs av hormonbehandling. Før du starter noen behandling for overgangsalder, sørg for at du forstår fordelene og risikoen ved å være på denne slags hormon. Langvarig bruk av Østradiol har vært forbundet, selv om det ikke definitivt, med en øket risiko for uterin og andre former for kreft.