Digidexo.com

Hvordan er HIV behandlet?

Innledning

HIV står for humant immunsviktvirus. Hvis venstre ubehandlet, HIV skader immunforsvaret og kan utvikle seg til AIDS. I USA, mer enn en million mennesker lever med HIV, med over 50.000 nye tilfeller diagnostisert hvert år. Selv om HIV nådd epidemiske nivåer i 1980 og 1990, har det litt redusert i det 21. århundre. Imidlertid, på grunn av dens fortsatte nærvær og prevalens i vårt samfunn, er det viktig å forstå hvordan HIV behandles.

Effekt på kroppen

HIV ødelegger de hvite cellene i kroppen vår som er ansvarlig for å beskytte mot sykdom og smitte. Den bruker disse cellene ved å bruke dem til å formere seg i blodet. Når den gjør dette, dreper den friske hvite blodceller, og erstatter dem med en klonet virus. Når dette skjer, er vårt immunsystem svekket og ute av stand til å kjempe mot sykdommer som kreft og lungebetennelse.

Behandling

HIV nådd epidemiske proporsjoner i de to siste tiårene av det 20. århundre, delvis på grunn av en mangel på tilgjengelig behandling. Imidlertid er behandling av HIV er nå tilgjengelig i form av anti-HIV-medisiner. Disse behandlingene gjøre opp tre hovedkategorier: reverstranskriptasehemmere (RT) hemmere, proteasehemmere og fusjonshemmere. Reverstranskriptasehemmerne hindre en avgjørende del av HIV replikering prosessen, som forbyr viruset fra replikere seg videre. Protease-inhibitorer interferere med et protein som er nødvendig for virusets evne til å produsere virale partikler. Fusion inhibitorer hindrer virus 'evne til å invadere de hvite blodceller i kroppen. Alle disse behandlingene holde HIV fra å bygge seg opp i kroppen ved å gjengi det ute av stand til å bruke disse cellene til å formere seg. Selv om disse behandlingene kan behandle HIV og forlenge livet til pasienten i lengre tid, kan de ikke kurere sykdommen. Selv om noen kan bli behandlet for HIV og er i stand til å leve et relativt sunt liv, kan han fortsatt overføre viruset til andre gjennom utveksling av kroppsvæsker.

Enhver person som er hivpositiv må arbeide med sin lege for å avgjøre en behandlingsplan som er skreddersydd til ham. HIV-bærere kan kreve en blanding av de tre medikamentene som er nevnt ovenfor, og hver sak er unik i å bestemme behandling, spesielt når bivirkninger og andre risikoer er tatt i betraktning. Alternative behandlingsformer, som for eksempel kiropraktikk, er også tilgjengelig i behandling av personer med HIV. I tillegg til medisiner og alternativ terapi behandling, bør en person med HIV prøver å opprettholde en sunn livsstil gjennom kosthold og mosjon.