Digidexo.com

Hva er årsakene til Eye fargeendringer?

Hva er årsakene til Eye fargeendringer?


Fargen av øyets iris kan variere dramatisk mellom individer på grunn av genetiske forskjeller. Likevel øyenfarge kan også variere over tid i et individ. Øyenfargeendring kan skje som et resultat av naturlige forandringer i kroppen eller som en reaksjon på medisiner. Noen ganger kan en medisinsk lidelse er årsaken til en lysere eller mørkere irispigmentering.

Elev Sammentrekning

Ringen av fargen i øyet kalles iris. Blenderen seg sammen og utvider seg rundt den sentrale elev for å slippe inn mer eller mindre lys etter behov. Når denne bevegelse inntreffer, kan fargen på iris synes å endre farge. Sammentrekning av iris fører til at øyenfarge til å være mørkere, mens utvidelse av iris fører til at øyenfarge til å virke lysere. Sterke følelser som sinne eller kjærlighet, som forårsaker pulsen til å stige, kan også føre til at eleven til kontrakt og endre øyets farge.

Alder

Øyenfarge av lyshudet spedbarn er ofte lys blå eller skifergrå. Melanin er den biologiske kjemiske som farger huden, håret og øynene, forårsaker dette lys øyenfarge. Etter hvert som barnet vokser og blir utsatt for sollys, produserer kroppen mer melanin i respons. Økt produksjon melanin i kroppen fører til at spedbarnets øyne til å skifte farge i løpet av det første året.

Voksne personer med lyse øyenfarger kan oppleve gradvis øyenfarge endring som de blir eldre. Ti til 15 prosent av den kaukasiske befolkningen opplever dette gradvis endring. Fargen på øynene kan få lysere eller mørkere på grunn av endringer i melanin produksjonen på grunn av høy alder.

Medisinering

Noen medisiner, inkludert glaukom behandlinger og medisiner for voksende øyevipper, kan føre til at iris å endre farge. Vanligvis disse medikamentene er i øye-slipp form og føre til at iris å permanent mørkne. Huden rundt øynene og øye piskeslag kan også bli mørkere i fargen. Nøttebrune øyne er oftest påvirket av disse medikamentene.

Medisinske lidelser

Når øyet fargen på en voksen skifter fra blå til brun eller brun til grønn dramatisk, det kalles heterokromi. Denne typen endringer kan skyldes en sykdom som Fuch sin heterchromic iridocyclitie, Horner syndrom eller visse typer glaukom. Det er viktig å se en lege om denne type endring skjer for å være riktig diagnostisert og behandlet for å hindre visjon skade.