Digidexo.com

Behandlinger for Inngrodde Eyelashes

Behandlinger for Inngrodde Eyelashes


Inngrodde øyevipper, eller trichiasis, kan forårsake rødhet, vanning, irritasjon og smerte. Tilstanden er forårsaket av feildirigering av øyevippene. Når øyevippene vokser mot øyet i stedet for vekk fra det de kan forårsake mild til alvorlig øyeproblemer. Inngrodde vippene som ikke blir behandlet kan føre kontinuerlig rubbing av øyet og lage skrubbsår eller sår. Det finnes flere behandlingsalternativer for å bidra til å avlaste trichiasis.

Epilering

Hvis bare noen få av øyevippene dine er inngrodde lege vil kanskje velge epilering. Hårfjerning innebærer å fjerne inngrodde øyevipper med pinsett. Denne behandlingen fjerner hår fra roten og kan gi umiddelbar lindring av symptomer. Mens effektive, er epilering bare midlertidig. Din øyevipper vil vokse til sin fulle lengde i 4 til 6 uker og kan bli inngrodde igjen.

Elektrolyse

Elektrolyse er en permanent form for hårfjerning. Under elektrolyse en tynn sonde settes inn i hårsekken. En elektrisk strøm sendes gjennom sonden til hårroten og ødelegger håret. Håret kan deretter fjernes smertefritt. Hårfjerning er permanent og fjernet hår vil ikke vokse. Elektrolyse kan føre til betennelse til området hvor hår ble fjernet, og kan være tidkrevende.

Laser Behandlinger

Laser hårfjerning bruker fokuserte lasere for å drepe hårroten. Når roten dør håret kan enkelt fjernes. Laserbehandling kan føre til ubehag, betennelser, arrdannelse og pigmentforandringer til omkringliggende områder. Denne prosessen er tidkrevende og vanligvis ikke anbefales for fjerning av noen få øyevipper.

Kryoterapi

Kryoterapi bruker freon eller lystgass å fryse og ødelegge håret. Kryoterapi kan føre til at lokkene til å hovne opp, pigment i huden, og collateral damage til de omkringliggende områdene. Collateral skadelig omfatter skader på nærliggende friskt vev og ødeleggelse av normale øyevipper. Kryoterapi er vanligvis reservert for diffus trichiasis der alle vippene vokser i feil retning.