Digidexo.com

Hvorfor kan Wrong Briller svekke syn?

Hvorfor kan Wrong Briller svekke syn?


Gamle matematikere, munker, astronomer og kjemikere alle bidratt til deres skapelse, forbedret Benjamin Franklin dem og senere filmindustrien fylt dem med 3D-funksjonalitet. I dag anslagsvis 75 prosent av voksne i USA bruker briller, kontaktlinser eller en kombinasjon av begge, ifølge Vision Council of America. Mer enn halvparten av USAs kvinner bruker briller og om lag 42 prosent av mennene. Det er flere myter, sannheter og feilslutninger om med briller og deres effekt på menneskers syn.

Negative effekter av briller

Voksne bruker briller for å korrigere en eller flere synsforhold inkludert nærsynthet, langsynthet, astigmatisme og presbyopi. Glassene midlertidig korrigere disse problemene for å forbedre synet til brukeren, men gir ikke noen langsiktig bedring. I stedet øynene vokse avhengig av korrigerende linser, på samme måte som lammet folk avhengige av rullestol. Det finnes unntak fra denne regelen; briller gitt til barn å behandle krysset eller lat øyne er ment å gi forbedringer, og ikke bruk dem kan forårsake permanent skade.

Negative effekter av Wrong Resept

Ufullkommenheter i syn er forårsaket av brytningsfeil, og vanlige briller endrer lyset som den mottar øyet. Objektiver som er for sterk eller for svak er mindre effektive på midlertidig bedre syn, men at de ikke forårsake uønskede langtidsskader, fordi de påvirker lyset og ikke selve øyet. Objektiver av feil resept kan delvis riktig visjon mens forårsaker uskarphet, som kan føre til kortsiktige bivirkninger som hodepine, svimmelhet eller kvalme. Reseptfrie briller funnet i butikker kan hjelpe eldre mennesker som lider av presbyopi, eller den fallende evne til å lese liten skrift.

Andre Myter om Eyesight

Akkurat som bruker briller av riktige og feil resepter vil ikke ødelegge synet ditt, vil heller ikke en hvilken som helst av de følgende praksis, selv om de kan forårsake hodepine:

Lese en bok i svakt lys

Holder en bok nær eller langt fra ansiktet

Stirrer på en datamaskin

Sitter for nær en TV

Krysset øynene

Den eneste måten å svekke synet er å ødelegge en eller flere deler av øyet gjennom direkte kontakt.

Viktigheten av regelmessige kontroller

Selv iført feil resept briller er ikke knyttet til permanent svekke synet ditt, unngå regelmessige turer til øyelegen er. I en "New York Times" Helse artikkel Dr. Paul R. Lichter, direktør ved University of Michigans Kellogg Eye Center, sier at det er ikke bare avgjørende for å oppdatere din resept, men å jevnlig skjermen øynene for sykdommer som grønn stær eller diabetisk retinopati som kan gi varige øyeskader eller blindhet hvis den ikke oppdages og behandles.