Digidexo.com

Hva er Briller laget av?

Hva er Briller laget av?


Briller, samt solbriller, er sammensatt av fire hoveddeler: templer, rammer, hengsler og linser. Disse delene er laget av en rekke materialer, som hver dikterer vekt, form og kvalitet. Uansett produsent, de samme materialene fortsatt brukes gang på gang. Spesielle materialer som tre, kan edle metaller og bein blir brukt, men er ikke normen.

Temple Materials

Templene - også referert til som "ben", "stammer" og "ørepropper" - er hva holde briller på hodet. Materialer som Zyl (middels grad av plast), optyl (høyverdig plast-nylon), titan (sterk, lett metall) og stål legering (en tyngre kombinasjon av metaller) er mest brukt i industrien. Selv om plasten en tendens til å være det mest robuste, er titanets vanligvis lettere å innstille og veier mye mindre.

Hengslene Materials

Hengslene koble templene til rammer og arbeide for å lukke templene når briller ikke er i bruk. Vanligvis, til tross for den generelle materialet som brukes i produksjon av briller (titan, plast, etc.), er hengslene laget av høykvalitets stål legering. De er sammensatt av to stykker, festet med en vanlig brille skrue, som også er laget av stål-legering.

Frame Materials

Rammen, som holder glassene og sitter i ansiktet, kan komme i en rekke forskjellige materialer. Avhengig av kost, kan rammen være laget av mindre materialer, for eksempel plast-og stållegeringer, opp til mer kostbar materialer som gull, platina og elfenben. Trerammer, samt templer, er ofte tilgjengelig, men de har en tendens til å koste mye mer og er vanskeligere å finne. I tillegg er nese-delte rammene briller vanligvis laget av hvilken som helst materiale som er i bruk, og den tilstøtende nesestykker er laget av plast og / eller gummi.

Linsematerialer

Linsene på briller og solbriller er laget av en av tre vanlige materialer: CR-39 (slitesterk plast), polykarbonatplast (knuse-resistente plast) eller glass. Mens glasset er svært vanskelig å klø og er utsatt for sprekkdannelser og bryte, polykarbonat nesten aldri bryter, men det kan klø veldig enkelt. CR-39 er typisk standardmateriale for styrkeglass med mindre resept forbrukeren er for høy, i hvilket materialet blir byttet til polykarbonat som kan gjøres mye tynnere slik at den passer i rammene.

Kombinasjoner

Kombinasjoner av materialer er også vanlig på rammer til briller. Vanligvis er tre templer plasseres på rammer med edle materialer som platina og gull og er tilgjengelig på høyere priser eks. Skåret tre og elfenben templer er standard på de mer eksklusive merkene. Edelstener som diamanter og smaragder, samt krystaller, kan også pryder brilleinnfatningen rammer.