Digidexo.com

Hvordan å få nok kalsium

Hvordan å få nok kalsium


Kalsium er viktig for benhelse og riktig hjertefunksjon. Det er viktig å få nok kalsium i hele vår levetid, men etter 50 år trenger vi mer på grunn av fallende hormon funksjon. Personer over 50 år ofte utvikle osteoporose på grunn av denne mangel på kalsium. Følg disse enkle trinnene for å få nok kalsium i kosten.

Hvordan å få nok kalsium

•  Kjenn kalsium krav for din aldersgruppe. Hold styr på hva du spiser i minst en uke.

Ta en god kalsium / magnesium supplement hvis du finner din diett mangler i kalsium. Kontroller at kalsium og magnesium er i lik forholdet eller kalsium vil ikke bli absorbert.

Sjekk om du får nok vitamin D for din aldersgruppe. Vitamin D er nødvendig for kalsium for å bli absorbert.

Forskning matvarer som inneholder mye kalsium og innlemme disse i kostholdet ditt. Meieriprodukter og grønne grønnsaker er best.

Finn ut hvilke matvarer er høyt i oxylates og phytates ved å forske på nettet. Velg mat lave i disse kjemikaliene fordi de holder kalsium fra å bli absorbert.

Spis rikelig med meieriprodukter hvis du ikke liker grønnsaker. Meieriprodukter inneholder mest lett absorberes form av kalsium. Yoghurt er bra hvis du har problemer med å fordøye melk.

•  Tren regelmessig for å utvikle og vedlikeholde bentetthet. Studier har vist at personer over 50 år som trener regelmessig og ikke ta kosttilskudd har større beintetthet enn de som bare ta kosttilskudd, men ikke trener.

Hint

  • Gå ut i solen noen ganger for å få vitamin D fra solens stråler.