Digidexo.com

Gonoré og Scar Treatment

Gonorrhea er en seksuelt overført sykdom som er forårsaket av bakteriell infeksjon i den orale, genital eller analområdet. Gonoré rammer mer enn 700.000 mennesker i USA hvert år, ifølge Centers for Disease Control. Det påvirker enkeltpersoner på alle nivåer av utdanning og sosioøkonomisk status.

Livsstilsfaktorer

Gonoré er en unngåelig sykdom som er hyppigst overføres på grunn av risikofylt atferd som øker sårbarheten for infeksjon. For eksempel, hvis du har flere seksualpartnere og ikke bruker kondom risikoen for sammentrekning øker betydelig, øker du sjansene dine. Hvis partneren din har andre seksuelle sykdommer, øker det risikoen for å pådra gonoré også. Homoseksuell kontakt mellom menn kan høyne risikoen også. Pass på å bruke kondom når seksuelt aktiv for å unngå kontrahering gonoré.

Gonoré symptomer

Symptomer på gonoré inkluderer utslipp som kan være klar, hvit, gul eller grønn farge, og kan ha en stygg lukt. Kløe og svie ved vannlating også er vanlig når smittet med gonoré. Menn kan lide ømt, hovent eller røde testikler. Oral gonoré kan inkludere symptomer som sår hals eller reddened mandlene. Feber er også vanlig hvis du er smittet med gonoré. Se en lege umiddelbart dersom du opplever noen av de ovennevnte symptomene.

Gonoré Treatment

Gonoré er lett behandles med enten en injeksjon av ceftriakson eller en oral dose Cefixime. Zithromax også brukes til å behandle infeksjon gonoré. Legen din vil trolig teste deg for andre seksuelt overførbare sykdommer som ofte oppstår sammen med gonoré, som for eksempel klamydia. Du må kontakte eventuelle seksualpartnere og advare dem om å få testet om du tester positivt for gonoré. Mer alvorlige infeksjoner gonorrhea kan kreve oppfølgingsbehandling over en tidsperiode for å behandle med hell. Arrdannelse kan oppstå hvis gonoré ikke behandles øyeblikkelig.

Gonoré Arrdannelse

Arrdannelse i urinrøret hos menn og egglederne hos kvinner kan utvikle hvis gonoré er lov til å fortsette uten behandling i lengre tid. Arrdannelse i urinrøret kan behandles ved hjelp av lasere og har vist en viss suksess i kliniske studier. Kvinner med arrdannelse forårsaket av gonoré har ofte problemer med fruktbarheten skyldes arrdannelse i egglederne. Det er for tiden ingen behandlinger for arrvev i egglederne forårsaket av gonoré. Den beste metoden for å unngå arr på grunn av gonoré infeksjon er å unngå risikofylt atferd som fører til sykdom og for å få behandling så tidlig som mulig.