Digidexo.com

Hvordan identifisere optikusneuritt

Optisk nevritt refererer til en hvilken som helst inflammasjon som påvirker den optiske nerven. Det kan føre til en drastisk synstap, samt betydelig smerte. Enda mer illevarslende, kan det være det første tegn på møtende multippel sklerose. Hvis du merker noen av symptomene nevnt i denne artikkelen, jo tidligere du kan begynne å få behandling, jo bedre langsiktige sjansene er.

Hvordan identifisere optikusneuritt

•  Gjør deg kjent med symptomer på optikusnevritt. Hvis disse blir tydelig for deg, søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Den "klassiske triaden" av symptomer inkluderer smerter i øyet, synstap, og dyschromatopsia, eller unøyaktig fargesyn. Smertene kommer som regel først, og som det går unna synstap starter og setter i løpet av flere måneder. Andre indikatorer inkluderer oppfatningen av raske og lette blinker (ca. 2 sekunder eller mindre) - Disse kalles phosphenes, og de oppstår når det er brå bevegelse eller lyd. Synstap kan bli enda verre i sterkt lys. Når legen undersøker deg, hvis du har optikusnevritt, du kan ha hevelse i papillen.

Sjekk ut denne statistikken. Den mest sannsynlige gruppen til kontrakt denne tilstanden er hvite i nordeuropeisk avstamning, som er åtte ganger mer sannsynlig å få optikusnevritt enn asiater eller svarte. Hvite i Middelhavet opprinnelse er i mellom disse to gruppene. Kvinner er dobbelt så sannsynlig at kontrakten optikusnevritt som menn er. Gjennomsnittsalderen for førstegangs pasienten er 30.

•  Få til legen hvis du er usikker på din egen tilstand. Du vil gjennomgå en synsundersøkelse, og du kan trenge en MR. Formålet med MR, av og store, er å se om det er overdreven hvit materie som omgir hjernen din - dette er en prediktor for multippel sklerose.

Lær om utvinning, som vanligvis er spontan; har imidlertid IV behandling med metyl prednisolon vist seg å returnere noen visuell funksjon. Dette er bare en kortsiktig fordel, men det er nyttig for pasienter som trenger en raskere utvinning. Den gode nyheten er at 80% av pasientene ender opp med tilbake til 20/30 visjon eller bedre; Den dårlige nyheten er at 35% av pasientene ender opp med å få optikusnevritt igjen - for ikke å nevne de tallene som ender opp med multippel sklerose.

Hint

  • Hvis du ser symptomene i Trinn 1, få medisinsk tilsyn snarest mulig.