Digidexo.com

Matvarer som forårsaker gikt angrep

Matvarer som forårsaker gikt angrep

Hva er gikt?

Urinsyregikt er en form for leddgikt. Hvis du opplever plutselig ekstreme smerter og hovne ledd, vanligvis i nedre ekstremiteter, ofte stortåen, kan dette være en gikt angrep. Etter hvert som samfunnet blir mer stillesittende og overvektige, er flere mennesker opplever gikt. Menn er mer sannsynlig at lider av gikt angrep, og hvis den forblir ubehandlet disse angrepene kan oppstår på nytt, forårsaker skade på ledd og sener. Urinsyregikt er mulig å behandle og kan forebygges ved maten du spiser.

Urinsyregikt angrep

Når en person har en diett som er høy i puriner, et kjemisk stoff som finnes i matvarer, det er brutt ned i urinsyre som kan overbelaste nyrene. Nyrene ikke klarer å filtrere urinsyre ut av blodet og krystaller kan dannes i leddene forårsaker skarpe skyting smerter. Matvarer som er svært høy i puriner er fett kjøtt som bacon og biff. Andre proteiner for å unngå er lever, nyre, hjerne, viltkjøtt, sardiner, bønner og makrell. Øl og brus er høy i puriner, som er sausen du tar på deg potetmos. Matvarer som er moderat høy i puriner er fisk, havregryn og hvetekli. Unngå å spise disse matvarene hvis du eller noen i din familie har en historie med gikt eller hvis du har høyt blodtrykk, høye nivåer av kolesterol eller åreforkalkning. Drikk vann for å fortynne urinsyre i blodet, da dette kan redusere gikt angrep.

Ifølge Mayo Clinic noen alternative behandlinger for å redusere gikt angrep drikker kaffe for å redusere urinsyre, drikker melk, tar en vitamin C supplement og spise kirsebær, blåbær, lilla druer og bringebær. Tar en ikke-steroide anti-inflamatory som ibuprofen kan redusere betennelser og redusere smerte. Hvis du fortsatt har mye smerter oppsøke lege for behandling.

Spore Mat

Det vanligste symptomet på en gikt angrep er å våkne opp midt på natten med skarpe smerter i stortåen. Andre ledd som lider av gikt angrep er knær, ankler og føtter. Noen ganger smerten kan vare i flere uker, men ikke gjenta seg i måneder eller år.

Hvis du tror at maten du spiser kan være medvirkende til din gikt, holde en food journal. Skriv ned hva du spiser hver dag og se om det er en sammenheng mellom hva du spiser og gikt angrep.