Digidexo.com

Tegn og symptomer på kolon polypper eller kreft

Til tross for forbedringer i screening og behandling, er tykktarmskreft den tredje største årsaken til kreft-relaterte dødsfall i USA, ifølge American Cancer Society. Tykktarmskreft er kreft i tykktarmen som er forårsaket av polypper som utvikler langs tarmkanalen. Men ikke alle polypper er kreft. Tidlig fjerning av polypper kan hindre dem fra å bli kreft. I de tidlige stadiene, trenger kolon polypper og tykktarmskreft vanligvis ikke forårsake symptomer, ifølge Mayo Clinic. På grunn av dette, mange leger anbefaler regelmessig kolon screenings å detektere dannelsen av polypper tidlig.

Tarm Symptomer

Endringer i dine vanlige avføringsmønster kan være et tegn på kreft i tykktarmen. Eksempler på endringer du kan legge merke inkluderer forstoppelse eller diaré, passerer avføring, men følelsen som om tarmen ikke er tømt og smal avføring, ifølge National Cancer Institute. Enhver endring i avføringsmønster som varer mer enn et par uker bør rapporteres til legen din.

Blødning

Rektal blødning kan være et tegn på både kolon polypper og tykktarmskreft, ifølge Mayo Clinic. I tillegg til rektal blødning, kan du også legge merke til blod i avføringen. Blodet kan enten være lyse rødt eller mer mørk farget, avhengig av når den passerte i avføringen.

Gastrointestinale symptomer

Andre tegn på tykktarmskreft inkluderer kvalme og oppkast, magesmerter, abdominal gass og oppblåsthet i bukhulen, ifølge National Cancer Institute. Men disse er symptomer på mange andre mindre alvorlige forhold i tillegg. Hvis du regelmessig opplever disse symptomene, bør du rapportere det til legen din.

Fatigue

Tykktarmskreft kan også forårsake uforklarlig tretthet og svakhet. Noen mennesker kan også oppleve uforklarlig vekttap når kreft polypper er til stede.

Smerte

Smerter i endetarmen kan også være et tegn på tykktarmskreft, ifølge National Cancer Institute. Imidlertid, smerte vanligvis ikke utvikle seg i de tidlige stadier av sykdommen. Hvis du opplever noen av de vanligste tegnene på kreft i tykktarmen eller kolon polypper, ikke vente til smertene utvikler å søke medisinsk hjelp. Tidlig påvisning er viktig i behandling av kreft i tykktarmen, slik at symptomene bør rapporteres til legen din umiddelbart.