Digidexo.com

Kan Diabetikere spiser sukker alkohol?

Med den økende forekomsten av diabetes, er produsenter av nærings strever etter å lage produkter som har færre karbohydrater, men fortsatt er appetittvekkende. I et forsøk på å oppnå dette, er de inkludert sukkeralkoholer i enkelte elementer. Men forbrukere er likevel bekymret for om disse elementene er sunt og verdt de ekstra pengene de koster.

Hva er sukkeralkoholer?

Sukkeralkoholer, også kalt polyoler, er en type lavere kalori søtningsmiddel som brukes som en erstatning for noe eller alt av sukkeret i forskjellige matvarer. Navnet kan være forvirrende, da de ikke inneholder den type alkohol som finnes i alkoholholdige drikkevarer. Sukkeralkoholer bare er delvis spaltet, slik at de gir omtrent halvparten av kalorier og karbohydrater som sukker gir: 2 kalorier per gram sukker alkohol versus 4 kalorier per gram sukker.

Hvor er sukkeralkoholer funnet?

Sukkeralkoholer finnes i mange sukkerfri og redusert sukker mat, inkludert sukker gratis tannkjøtt, iskrem, kaker og godteri barer. Hvis det er sukkeralkoholer i en food, de kan eller ikke kan være oppført på ernæring fakta etiketten. Hvis de er oppført, vil de finne under Totalt Karbohydrater. Hvis de ikke er oppført, vil de være i ingrediensene delen av maten etiketten. Vanlige sukkeralkoholer inkluderer isomalt, laktitol, maltitol, mannitol, sorbitol og xylitol. De pleier å ende i --ol.

Fordeler

Velge matvarer med sukker alkoholer i stedet for sukker kan være gunstig for personer med, eller i faresonen for diabetes fordi sukkeralkoholer gir sødme av sukker med mindre karbohydrater og kalorier. Ifølge Madelyn Wheeler, RD og Dr. Pi-Sunyer i april 2008 Journal of the American Dietetic Association, både personer med og uten diabetes, trenger sukkeralkoholer ikke heve etter måltidet blodsukkeret like mye som sukker.

Negative effekter

Siden sukkeralkoholer bare er delvis spaltet, kan de forårsake en lakserende effekt. Hvis forbrukes i store mengder, kan de også forårsake gass, oppblåsthet og abdominale smerter. Denne effekten er avhengig av typen av mat som forbrukes og individet. The American Dietetic Association anbefaler å begrense sukkeralkoholinntaket til mindre enn 50 gram per dag for å unngå negative effekter. Hvis du tror du kan være følsomme for sukker alkoholer, start med en svært liten mengde, og sakte øke inntaket.

Betraktninger

Siden sukkeralkoholer bare gi omtrent halvparten av karbohydrater, diabetikere som teller karbohydrater for insulindosering kan overvurdere mengden karbohydrater spist. For å unngå dette, trekke fra halvparten av sukkeralkoholene fra de totale karbohydrater i det elementet.

Misforståelse

Selv om matvarer med sukkeralkoholer ikke heve etter måltid blod sukker så mye som sukker, er det ingen bevis som viser den gjennomsnittlige mengden av sukker alkoholer spist på en dag har noen effekt på lang sikt blodsukkernivået på mennesker med diabetes.

Det er viktig å innse "sukkerfri" betyr ikke fri for alle karbohydrater, så det er fortsatt viktig å se på hvor mye av det totale karbohydrater på ernæring fakta etiketten. Også noen elementer som inneholder sukkeralkoholer faktisk har mer fett og kalorier enn det opprinnelige elementet, så ta hensyn til disse også. Spør din lege eller registrert kostholdsekspert for å få råd om å innlemme sukkeralkoholer i kostholdet ditt.