Digidexo.com

Seasonal Affective Disorder Hjelp

Seasonal Affective Disorder Hjelp


Seasonal Affective Disorder (SAD) er en type depresjon som har en tendens til å sette inn i løpet av endringen av årstider, spesielt fra sommer til høst og vinter. SAD er preget av lavt energinivå, vektøkning, mat cravings (spesielt karbohydrater) og en generell følelse av håpløshet. Selv SAD oppstår oftest under utbruddet av vinteren, ifølge American Academy of Family Physicians, kan episoder også oppstå ved utbruddet av sommeren, vanligvis med reversert symptomer.

Naturlige behandlinger

Hvis du finner deg selv lider av milde episoder av depresjon under sesongmessige endringer, kan du prøve å gjøre noen naturlige endringer i livsstilen din for å lette symptomene. Få litt daglig mosjon, selv om det er bare en spasertur. Været i vinter kan gjøre det vanskeligere å gå utenfor; Hvis det er tilfelle, flytte rundt innendørs. Hopping knekt, kjører på plass, eller selv gå opp og ned trappene et par ganger vil få blodet i bevegelse. Trening har blitt påvist i studier for å hjelpe kroppen slipper visse nevrotransmittere, for eksempel endorfiner og serotonin. Ifølge en artikkel publisert av Bryn Mawr College, kan disse nevrotransmittere stimulere nervesystemet og gi deg en "feel good" følelse og bidra til å bekjempe depresjon.

Øk vitamin D-inntak i høst og vinter. Fordi solen hjelper kroppens produksjon av vitamin D, nivåer falle betydelig i vinter. The Journal of Nutrition, Health and Aging rapporter en studie som hevder vitamin D er viktig i behandling av Seasonal Affective Disorder. Hvis du tilbringer tid utendørs, vil du ikke trenger å ta ekstra vitamin D i sommer, som solen hjelper deg med å produsere det du trenger.

Et annet lite skritt du kan ta er ganske enkelt å gjøre huset ditt lysere. Åpne opp gardinene og la alt lyset i at du kan. Mangel på sollys kan føre til en nedgang i serotonin (feel-good sender) og en økning i melatonin (gjør at du ønsker å sove). Legge til mer lys kan gjøre din indre døgnrytmen opphold så normalt som mulig, ifølge Mayo Clinic.

Medisinske behandlinger

Hvis du finner deg selv med alvorlig depresjon på grunn av SAD, se din lege. Han kan anbefale anti-depressiva eller lysterapi. Lysterapi er høy eksponering for veldig sterkt lys. Lyseksponering kan endre kjemikalier i hjernen din, mye måten naturlig sollys kan. Lysterapi er antatt å nullstille kroppens døgnrytme.