Digidexo.com

Paroksysmal Vertigo Treatment

Paroksysmal vertigo, vanligvis kjent som benign paroksysmal posisjonsvertigo eller BPPV, er en form for svimmelhet som forårsaker svimmelhet når bevege hodet en bestemt måte. Episoder av svimmelhet er vanligvis kort, og kan føre til at du bli kvalm. BPPV er plagsomme, men ikke en alvorlig tilstand med unntak av risikoen for å falle.

Årsaker og symptomer

Det indre øret har tre kanaler som inneholder kalsium partikler som hjelper deg å opprettholde balanse. Disse partiklene kan komme ut av stilling og klumpe seg sammen i en kanal. Når du beveger hodet, nervecellene feil signalisere hjernen som du har flyttet hodet ditt mer enn du faktisk gjorde. Dette er feil signal resulterer i svimmelhet og BPPV. Symptomer på BPPV inkluderer svimmelhet, tap av balanse, en følelse av at rommet er spinning, tåkesyn, kvalme og oppkast. BPPV varer vanligvis et minutt eller mindre, og kan noen ganger forsvinne helt i lange perioder, og deretter gjenta seg.

Diagnose

Legen din vil utføre en rekke tester for å finne årsaken til din svimmelhet. Han vil se om visse hode eller øyebevegelser forårsake svimmelhet og hvor lenge, hvis du har muligheten til å kontrollere øyebevegelser og ufrivillige øyebevegelser fra side til side. Legen kan også utføre electronystagmography å oppdage unormale øyebevegelser. Hodet ditt er plassert i ulike posisjoner og ufrivillige øyebevegelser måles for å se om en indre øret sykdom som forårsaker svimmelhet.

Behandling

Legen din vil vise deg hvordan du gjør en rekke bevegelser kalt canalith reposisjonering prosedyre. Denne prosedyren innebærer langsomme og enkle hodeposisjoner for å bidra til å flytte kalsium partikler inn i et område hvor de ikke vil føre til svimmelhet. Hvert hode posisjon holdes i 30 sekunder etter unormale øyebevegelser har stoppet. Etter prosedyren, unngå å ligge flatt. Hev hodet om natten med puter. Dette gjør det mulig for partikler tid til å bli absorbert av væsken i det indre øret. Du må gjenta prosedyren et par ganger i løpet av flere dager. Legen din vil lære deg hvordan du gjør hodet posisjonering hjemme. Når hodet reposisjonering ikke fungerer, kan kirurgi være anbefalt. Et bein pluggen er satt inn for å blokkere den delen av øret som forårsaker svimmelhet. Pluggen hindrer det indre øret kanalen fra å svare på partikkelbevegelser.

Tips

Når coping med BPPV, være klar over hvordan svimmelhet påvirker deg. Sitt umiddelbart når du føler deg svimmel å unngå å falle. Ha god belysning når du får opp om natten, og bevege seg sakte når du gjør hodebevegelser som kan forårsake svimmelhet.