Digidexo.com

Hva er Zymar øyedråper?

Zymar er en klar, blek gul øyedråper også kjent som gatifloxacin oftalmisk løsning i henhold til DailyMed. Det er en behandling som er godkjent av Food and Drug Administration (FDA) for tilstanden bakteriell konjunktivitt, en form for øye-infeksjon. I USA, Zymar øyedråper er lovlig tilgjengelig kun på resept.

Hvordan fungerer de

Zymar øyedråper trenger å bli plassert direkte i øyet mens ikke tillater spissen påføringsverket å røre i øyet, huden, eller andre underlag, i henhold til DailyMed. Den anbefalte dosering er én øyedråper annenhver time på de to første dagene av behandlingen, så en Zymar slippe opp til fire ganger i døgnet på dager tre gjennom syv.

Vanlige bivirkninger

Bivirkninger og selv allergisk reaksjon er mulig med Zymar øyedråper akkurat som med alle andre medisiner. Irritasjon i konjunktiva, som er klar membran som dekker fronten av øyeeplet og innsiden av øyelokket, er en bivirkning rapportert blant 5 til 10 prosent av pasientene Zymar ifølge DailyMed. Den samme prosentandelen av pasientene rapporterer overdreven gråt og en betennelse i hornhinnen, kjent som keratitt.

Mindre vanlige bivirkninger

Mindre vanlige bivirkninger med Zymar påvirke så få som 1 prosent av pasientene. De omfatter øyesmerter, tørre øyne, øyeirritasjon, rennende øyne, øyelokksødem eller hevelse, hodepine, synsproblemer, hodepine og smaksforstyrrelser, ifølge DailyMed. Blødning i conjunctiva er også mulig, som er en hevelse av iris kjent som chemosis.

Advarsler

Ved hjelp Zymar for ofte kan føre til overvekst av bakterier og organismer som er kjent som sopp, ifølge DailyMed. En gravid kvinner bør kun bruke Zymar under hennes graviditet hvis hennes bakteriell konjunktivitt er alvorlig nok til å utgjøre potensiell risiko for fosteret. Ammende kvinner og barn under et år gammel er også anbefales ikke å bruke Zymar mindre absolutt nødvendig.

Kostnad

Zymar er tilgjengelig som en oppløsning inneholdende 0,3 prosent av gatifloxacin i en 5 ml flaske som 2009. fleste forsikringsselskaper dekke minst en del av en Zymar resept, men copay mengder avhengig av individets helse. En flaske Zymar koster ca $ 78, og omtrentlig kostnad for tre flasker er $ 213. Pasient assistanse programmer er tilgjengelig fra og med 2009 for uforsikrede mennesker som møtes retningslinjer lav inntekt.