Digidexo.com

Perforert trommehinne Treatment

En perforert trommehinne kan være forårsaket av en skade, infeksjon, sykdom eller en plutselig endring i trykket. Trommehinnen er en tynn, følsom membran i øret. Det er et beskyttende belegg som beskytter det indre øret og dets organer. Det hindrer også bakterier fra å komme inn i det indre øret. Når trommehinnen blir skadet, eksponerer det indre øret til mulige skader og bakteriell infeksjon.

Diagnostisering

Infeksjon i øret, er den vanligste årsaken til en sprukket trommehinne. Dette er vanligvis på grunn av infeksjonen forårsaket trommehinnen til å bule ut eller strekkes. Når trommehinnen gevinster for mye press fra infeksjonen og kan ikke lenger strekke, tårer det eller brudd. Et brudd i trommehinnen kan føre til en enorm mengde av smerte, kvalme og oppkast, blødning, lyden av vinden i øret, svimmelhet, og problemer med å gå.

Legen kan se om trommehinnen er sprukket ved å se inn i øret med et otoskop, eller administrering av små puffs av luft inn i øret kalles en tympanogram. Noen ganger hvis hullene i trommehinnen er svært liten, kan disse hullene være vanskelig å oppdage, og vil kreve ytterligere testing.

Behandlinger

Hvis rive skyldes en infeksjon, vil legen sannsynligvis sette deg på en antibiotika. Et antibiotikum vil hjelpe kvitt infeksjonen slik at trommehinnen kan helbrede. Legen din må du beskytte øret fra tillater vannet å komme inn i det som å bruke bomull baller når du tar en dusj eller bad mens det er healing. Han kan bestille øredråper som vil fremme helbredelse, samt har du tar smertestillende medikamenter for smertene. De kan være over disk smertestillende medikamenter som for eksempel Tylenol eller ibuprofen, eller hvis smertene er betydelig, kan han bestemme at du vil trenge en resept smertestillende medikamenter.

De fleste minimalt sprukket trommehinnene leges på egen hånd over en to-ukers periode, men hvis det ikke leges eller tåre er betydelig, legen din kan bestemme kirurgi er det beste alternativet for deg.

Kirurgi

Noen ganger kan en sprukket trommehinne kan ikke helbrede på egen hånd, eller det kan ikke gro skikkelig, selv om du følger legens ordre. I disse tilfellene, er legen din kan bestemme at kirurgi er nødvendig. Kirurgi for å reparere en perforert trommehinne er vanligvis gjøres som en poliklinisk prosedyre.

Kirurgi innebærer legen din pode eller patching trommehinnen. Dette kan gjøres med en rekke materialer, inkludert papir, fett og muskel.

Betydelige perforerte trommehinnene som krever kirurgi normalt gro i en to = måneders periode. Hvis du fortsatt har problemer, bør du informere legen din med en gang, spesielt hvis nye symptomer utvikle eller symptomene blir verre.