Digidexo.com

Diabetisk nevropati og Intradialytic parenteral ernæring

Diabetisk nevropati og Intradialytic parenteral ernæring


Ifølge en artikkel i Diabetes Cast, "60 til 70 prosent av personer med diabetes har nevropati." Er en sterk korrelasjon mellom ukontrollert diabetes, nyresykdom og nevropati. Men for tiden er det ingen studier knytter intradialytic parenteral ernæring til utvikling eller forbedring av diabetisk nevropati.

Diabetisk nevropati

Nevropati, en feil i nervesystemet, spenner fra nummenhet og prikking i hender og føtter (perifer neuropati) til alvorlige komplikasjoner i sikte, lunge, fordøyelses og motoriske funksjoner. Diabetisk nevropati utvikler seg som et resultat av ukontrollert diabetes. Blodsukker og proteiner bygge opp i blodet forårsaker skader på nervesystemet.

Nyresyke

Diabetikere utvikler nyresykdom på grunn av ukontrollert blodsukker, høyt blodtrykk eller langvarig diabetes. På grunn av økt filtrering av blod sukker og proteiner nyrene kan svikte over tid som krever dialyse. Nyresykdom kan også føre til nevropati som følge av oppbygging av giftstoffer i blodet.

Intradialytic parenteral ernæring

Intradialytic parenternal ernæring (IDPN) er intravenøs ernæring --- vanligvis viktige vitaminer, proteiner og karbohydrater --- levert i nyre dialyse til pasienter som har vist klinisk underernæring. De fleste studier viser at IDPN ikke har noen større effekt på pasientens ernæringsmessige helse enn muntlige kosttilskudd og økt kaloriinntak. Pasienter rapporterer ikke noen ekstra helsemessige fordeler for eksempel en reduksjon i nevropatisk smerte.