Digidexo.com

Pediatric Acne

Pediatric Acne


Forekommende vanlig hos nyfødte og små spedbarn, pediatrisk akne, også kjent som baby akne eller neonatal akne, bringer om mye nød i nye foreldre. Forårsaket på grunn av mors hormoner som somle i barnets kropp for et par uker etter fødselen, manifesterer tilstanden i seg selv i form av sinte røde kviser og whiteheads på babyens kinn, panne og hake. Selv om ingenting kan gjøres for å forhindre det, de fleste tilfeller av akne utgjør ingen langsiktige helserisiko for barnet og løse på egen hånd uten behandlinger.

Funksjoner

Sett oftere hos gutter enn hos jenter, er tilstanden så ufarlig som det er vanlig, ifølge Mayo Clinic. Preget av kjøttfulle støt, røde byller og whiteheads, akne avlinger-opp ofte på en babyens kinn og noen ganger på haken og i pannen også. Det ser ofte verre når babyen gråter, eller når huden blir irritert på grunn av siklende og spytter opp. Vises i de første tre til fire uker etter fødselen, det vanligvis varer i flere uker, og noen ganger for et par måneder.

Betydning

Hormoner som produseres i løpet av slutten av svangerskapet med moren passerer gjennom morkaken inn i fosteret. I tillegg til viktige funksjoner som å modne barnets lunger i forberedelse til fødselen, de hormonene stimulerer olje glands i huden av fosteret. Som et resultat av økt oljeproduksjon, får barnets umodne olje kjertler tett og bryte ut i kviser og whiteheads.

Behandling

I de fleste tilfeller fjerner baby akne på egen hånd med minimalt inngrep. Enkle hjem rettsmidler som å holde babyens ansikt rene ved å vaske den med varmt vann og baby såpe og tørking forsiktig med en myk, ren klut hjelpe tømme akne i løpet av få uker. Selv om sjeldne, noen leger foreskrive en utvannet versjon av benzoylperoksid å rydde opp lesjoner.

Expert Insight

Dr. Alan Greene, forfatter av Raising baby Green, anbefaler rensing forsiktig en gang om dagen med vann og baby såpe, unngå kontakt med stoffer som hvitvaskes i sterke vaskemidler og bor borte fra oljer og kremer til behandling av baby akne. Han foreslår å konsultere en barnelege hvis akne ser alvorlig og varer i mer enn seks måneder.

Advarsel

Klemme eller skrubbe akne kan forverre tilstanden og forårsake irritasjon eller til og med en infeksjon, sier Mayo Clinic. The American Academy of Dermatology anbefaler en konsultasjon med en pediatrisk hudlege eller endokrinolog for alvorlige tilfeller av akne som ikke løse på egen hånd, selv etter flere måneder.