Digidexo.com

Hvordan å disiplinere en One-år gammelt barn

Ditt ett-åringen har hatt litt av et år så langt; det er mange ting å lære og eksperimentere med i denne alderen. Noen barneleger kaller de tre første månedene av "fjerde trimester" fordi menneskelige spedbarn har så store hoder at de må være født før de faktisk modne nok til å samhandle med verden utenfor. Hørsel, syn og berøring er de sansene som vil utvikle barnets sinn for sosial samhandling og læring i løpet av det første året og forberede barnet ditt for videre sunn utvikling. Du, forelder, er bindeledd mellom barnet og verden.

Hvordan å disiplinere en One-år gammelt barn

Dine tonehøyde, volum og uttrykk

•  Bruk "nei" bare når faren er overhengende. En ett år gammelt barn er på cusp av flere milepæler på en gang. Han kan være å si et eneste ord klart, som "Dada". Han forstår ordet "nei", og han vet hvordan han skal le. I stedet for å si "nei", etablere direkte øyekontakt og forklare problemet og løsningen i rolig og enkelt språk. I stedet for å si "nei" hele tiden, oppmuntre god oppførsel med latter, smil og positiv forsterkning.

Ikke bruk en sint, ondskapsfull, eller ydmykende tone eller uttrykk. Sjekk de utviklingsmessige milepæler for en ett år gammel; de ikke inkluderer "plott mot hennes foreldre for å gjøre messes" eller "dårlig oppførsel for å få en økning av mamma." Ved hjelp av "voksen" følelser er ikke bare bortkastet på en ett år gammel, men du er inuring barnet ditt til å ignorere disse følelsene under senere utvikling. Dette kan frustrere en forelder til å bruke sintere, mer ondskapsfulle og mer ydmykende språk som er støtende og ubrukelig. Du er også lære barnet ditt til å bruke disse tonene når hun ønsker å få sin vei. Vær snill, omtenksom og forklare med ord og eksempler hvordan man skal oppføre seg ordentlig. Ikke fokuser eller dvele ved dårlig oppførsel. Gå videre til en mulighet til å belønne god oppførsel og la negativiteten bak.

Et barn får vite at hans handlinger noen ganger får en økning av mamma eller pappa. Ikke vær kontrollerende og svare på alt barnet ditt gjør; du kan være utilsiktet forårsaker atferd. Sørg for at du bruker nok tid i samspill fysisk og mentalt med barnet at han ikke trenger å handle opp for å få oppmerksomhet.

rette eventuelle problemer mens forklarer rolig hva du gjør; barn forstå tale før de kan snakke. Babyen begynner å gripe ting med henne tommelen og pekefingeren, noe som fører til kaste og slippe gjenstander. Hun kan sitte opp av seg selv og skal gjennomsøke eller selv å ta sine første skritt på egen hånd. Disse nye atferd bør oppmuntres under trygge forhold. Hvis barnet ditt får i en rotete eller farlig situasjon, har du sannsynligvis ikke klarte å kontrollere henne miljøet.

Ikke isolere barnet ditt. Den viktigste og klarert bond - mellom barnet og foreldrene - er topp i betydning mellom ni og 18 måneder. Det er når barna vise sine størst separasjonsangst og frykt mot fremmede. Ikke misbruk din tillit ved å sende barnet på rommet sitt eller å sette ham i et hjørne for seg selv. Arbeide gjennom dårlig oppførsel og forklare eller vise barnet riktig atferd. Umiddelbart belønne barnet med gode ord og ansiktsuttrykk når han treffer riktig atferd.

Disiplin er undervisning barnet ditt hvordan å snakke og handle med trygghet og omsorg for seg selv og andre. Dine handlinger av disiplin er slik du vil at barnet skal handle og tale. Du lærer henne hvordan du får din vei. Dette er et eksempel på at barnet vil imitere når hun ønsker å få sin vei. Vil du ha henne til å kjefte eller være urimelig i sine krav? Din rolig, målt disiplin er et eksempel på at barnet vil imitere gjennom videreutvikling og for resten av hennes liv. Gjør deg selv et godt eksempel.

Hint

  • Forvent forandringer når barnet kommer til barnehagen. Han eller hun vil bli utsatt for den best og verst-parented barna i klassen. La barnet eksperimentere med "voksen" objekter med nøye tilsyn. Jeg la min to år gamle datter bruke mitt digitale kamera (hun har litt av en bildesamling), spille MP3-filer på mobilen min, og bruke datamaskinen til å spille barneleker og tegne. En dag jeg var å sette en DVD i spilleren, og hun stoppet meg og sa "Opp ned, Dada." Hun hadde rett.