Digidexo.com

Utvikling av en 11 måneder gammel baby

Utvikling av en 11 måneder gammel baby


Babyer endre seg dramatisk fra den tiden fra fødsel til 11 måneder. De vil fortsette å utvikle seg raskt i løpet av de neste årene. I en alder av 11 måneder de fleste babyer begynner å bruke nonverbale gester og ord for å kommunisere sine ønsker og behov. Også på denne tiden de fleste babyer har lært å bevege kroppen sin fra ett sted til et annet.

Betraktninger

Babyer som er født for tidlig kan utføre utviklingsmessige milepæler senere enn sine fullbårne kolleger. Det kan være nyttig å justere prematur baby alder basert på barnets opprinnelige forfallsdato i stedet for på selve fødselsdato.

Utviklingsmessige forsinkelser

Utviklingsmessige forsinkelser kan eksistere på grunn av prematuritet av helseproblemer. Også, noen ganger utviklingsmessige forsinkelser noen ganger oppstå av ukjente grunner. Omsorgspersoner kan diskutere utviklings bekymringer med en barnelege som kan anbefale fysisk og tale terapi i et forsøk på å fange barnet opp med samme alder jevnaldrende. Noen utviklingsforsinkelse faresignaler i denne alderen har en manglende evne til å sitte eller stå, mangel på å bruke gester for å kommunisere, mangel på noen merkbar ord, øyekontakt unngåelse og liten interesse i nærmiljøet.

Fysisk Utvikling

Babyer i denne alderen bør være i stand til å stå i noen sekunder uten å holde på til noe, og de bør være i stand til å gå langs møbler mens du holder på. Noen 11-måneder gamle babyer kan vandre og noen kan være i stand til å bøye meg ned mens du står. Også babyer på denne alderen kan være i stand til å sette ulike objekter i en gitt container og rulle en ball over gulvet. I løpet av denne tiden babyer lærer også å self-feed.

Social Development

I løpet av denne tidsperioden, bør babyer viser en interesse i samspill med omsorgspersoner mens du spiller spill som titt-tei og Patty-kake. På dette punktet, babyer viser liten interesse for å leke med andre barn i fellesskap. De kan også oppleve separasjonsangst når skilt fra sine primære omsorgspersoner.

Språkutvikling

Elleve måneder gamle babyer bør være i stand til å si "pappa" og "mamma" til sine omsorgspersoner. Noen spedbarn i denne alderen kan riste hodet til å kommunisere ordet "nei", og kan også være i stand til å si en ekstra noen ord. Andre ikke-verbale språket kan omfatte peke, vinke og nå. På dette punktet, babyer har reseptive språkferdigheter som tillater dem å forstå ordet "nei" og å forstå enkle instruksjoner som "plukke opp ballen."