Digidexo.com

Quinacrine bivirkninger

Quinacrine er et reseptbelagt medikament som brukes for behandling av giardiasis. Giardiasis er en tynntarmen infeksjon brakt på av en parasitt som kalles Giardia lamblia. Quinacrine er også ofte brukt for behandling av ulike former for lupus. Som med de fleste medisiner, er det noen bivirkninger som kan oppstå på grunn av å ta Quinacrine.

Mindre bivirkninger

Det er noen vanligvis mindre bivirkninger av Quinacrine som vanligvis ikke garanterer legehjelp, siden de pleier å avta raskt. Men hvis du har noen av disse bivirkningene, og finne dem for å være spesielt vedvarende eller intense, må du konsultere legen din. Disse mindre bivirkninger inkluderer svimmelhet, magekramper, magesmerter, feber, diaré, kvalme, kaster opp, hodepine og appetitt tap. En mindre vanlig liten bivirkning av Quinacrine er brystsmerter.

Mindre vanlige bivirkninger

Det er også noen mulige, men mindre vanlige bivirkningene av medikamentet. Hvis du opplever noen mindre vanlige bivirkninger av medisinen, må du informere legen din umiddelbart. Disse inkluderer: hudutslett, peeling, rødhet eller kløe i huden, røde flekker på huden, heshet, hoste, frysninger, feber, blodig urin, blodig avføring, tjæreaktig og mørk avføring, og unormal blåmerker og blødninger.

Sjeldne bivirkninger

Det finnes også noen sjeldne bivirkninger av Quinacrine. Ekstremt sjeldne bivirkninger av Quinacrine krever akutt medisinsk hjelp, da de kan påføre alvorlige konsekvenser. Disse sjeldne bivirkninger inkluderer huden og øynene blir gulaktig, og endringer i synet.

Overdose

Hvis du har tatt mer enn riktig dosering mengde Quinacrine, er det svært sannsynlig at du har overdose på medisiner, noe som potensielt kan være skadelig. Hvis du er bekymret for at du kanskje har overdose på denne medisinen, må du søke medisinsk nødhjelp. Noen symptomer å være klar over inkluderer uregelmessig hjerterytme, besvimelse og anfall.

Advarsler

Som en av de vanligste bivirkningene av Quinacrine er svimmelhet, er det avgjørende for brukere av medisiner for å være klar over hva slags effekt det vil ha på dem før de deltar i aktiviteter som kjøring eller bruk av tunge maskiner (eller noe annet som krever å være årvåken og varsling).