Digidexo.com

Tester for Streptococcus pyogenes

Strep hals er forårsaket av den svært smittsomme bakterier som kalles Streptococcus pyogenes (også referert til som gruppe A streptokokker). Flertallet av virus som forårsaker hals sårhet er ikke Streptococcus pyogenes, og symptomene forsvinner av seg selv uten behandling. Men strep hals som utløses av Streptococcus pyogenes krever antibiotikabehandling for å bli kurert.

Årsaker

Streptokokker bakterier ofte spres gjennom dråper som beveger seg gjennom luften når en person med infeksjon nyser eller hoster. Du kan også fange bakteriene ved å berøre elementer som kjøkkenutstyr og dørhåndtak som har vært utsatt for bakterier og deretter håndtering munnen eller nesen. Du kan hjelpe avverge Streptokokker bakterier ved å regelmessig vaske hendene med såpe og vann.

Ifølge Mayo Clinic, kan noen mennesker være bærere av Streptokokker bakterier og ikke bli syk. Imidlertid kan andre personer fange bakterier fra en bærer.

Symptomer

Flere typiske symptomer er forbundet med halsbetennelse. De omfatter hals smerter som inkluderer ubehag mens svelge. Mandlene kan bli rød og hoven. I noen tilfeller vil det være strimler av puss eller hvite flekker. Du kan ha hovne lymfeknuter i halsen sammen med en hodepine, feber eller utslett.

Diagnose

Legen din vil utføre en fysisk eksamen når diagnostisere årsaken til sår hals. Han eller hun vil se etter forstørrede lymfeknuter og feber. En grundig sjekk av halsen og mandlene med bruk av en tunge depressor kan vise tegn på en infeksjon. Men den eneste måten å helt finne ut om tegn og symptomer er forårsaket av streptokokkbakterier er å gjennomføre visse laboratorietester.

Throat Kultur

De streptokokker bakterier kan påvises gjennom en rask og smertefri test kjent som en strupe-kultur. Denne diagnostisk test innebærer å gni en steril vattpinne over baksiden av halsen og mandlene for å få en prøve av vev sekreter. Det kan ta opptil 48 timer å komme tilbake kultur resultatene fra laboratoriet, hvor det vil bli testet for eksistensen av bakterier.

Hurtigprøver

På grunn av ventetiden involvert i å lære resultatene av en konvensjonell hals kultur, er det mulig legen din kan bestille en rapid-antigen test på pinnen prøven. Mens denne testen kan identifisere strep bakterier i løpet av minutter, det har også potensial til å overse noen strep infeksjoner.

En annen relativt ny hurtigtest som gjør bruk av DNA-teknologi til identitets strep bakterier i 24 timer eller mindre fra en halsprøve. Denne testen er så nøyaktig som en hals kultur, men er mye raskere.

Behandling

Strep hals er vanligvis behandles med antibiotika medisiner. Dette kan omfatte penicillin, amoxicillin (Amoxil, Trimox), azitromycin (Zithromax), klaritromycin (Biaxin) eller klindamycin (Cleocin).

Effektene av disse medikamentene bør bli følt i en dag eller så. Det er viktig å fortsette med dine antibiotika selv når du begynner å føle deg bedre, ellers er det risiko for tilbakefall og komplikasjoner inkludert revmatisk feber.

Du lege kan også anbefale ibuprofen (Advil, Motrin) eller paracetamol (Paracet) for å senke feber og redusere svelg.