Digidexo.com

Lymfekjertelbetennelse Tegn og symptomer

Lymfekjertelbetennelse er mer kjent som mononukleose, eller "Mono". Det er et resultat av en direkte eksponering mot Epstein-Barr-virus fra spyttet hos en person som bærer organismen. Når dette skjer, vil du vanligvis utvikler tegn og symptomer på viral infeksjon, hvorav de fleste er relativt mild.

Fever

De fleste mennesker med lymfekjertelbetennelse lider av feber 99 grader F eller høyere. Dette er ofte ledsaget av trøtthet, svakhet, tap av appetitt og periodiske hodepine.

Hevelse

Ofte forbundet med feber er hevelse, som vanligvis påvirker lymfeknutene i nakken og under armene, men kan også ses i mandlene.

Sore Throat

Det er også ganske vanlig for noen med lymfekjertelbetennelse å oppleve en sår hals. Dette sår hals er ganske vedvarende og ikke alltid svare på antibiotika.

Utslett

Noen ganger kan en person med lymfekjertelbetennelse lider også av et utslett som utvikler seg som hevet og misfargede områder langs huden.

Nattesvette

Mange ganger, utløser lymfekjertelbetennelse en nesten overdreven mengde svette i tider med søvn eller hvile, mest kjent som "nattesvette."